BREZ VAS NE BI BILO NAS ...

" Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu." (Mahatma Gandhi)

 Veseli me, da prebirate najino zgodbo. Sva Jerneja in Rok, ki tvoriva najboljši tim žena in mož. Včasih se to izkaže za odlično, včasih tudi ne... Ampak vedno najdeva skupno pot, na kar sem zelo ponosna, da znava sodelovati in ustvarjati skupaj. 

Ustvarjava pod imenom Kokopoko, kjer najdete ročno izdelane izdelke za dojenčke, družino in dom. Ponosna sva, ker so vsi naši izdelki izdelani iz 100% ekološkega bombaža s certifikatom GOTS.

Izdelki iz ekološkega bombaža so mehkejši in trpežnejši, povzročajo manj alergij in so prijazni do naše kože, pitne vode in do okolja. 💚

ZAČETKI

Na začetku ustvarjanja sva posvetila največ izdelkov novorojenčkom in dojenčkom in vsi so bili izdelani iz tetra pleničk oz. iz muslina. Ta tkanina, ki je bolj redko tkana, se je pri nas že večkrat dokazala kot odlična izbira zato sva kasneje razmišljala o širši ponudbi izdelkov. Tako sva v ponudbo dodala čudovite, unikatne in kvalitetne izdelke za družino in dom iz tetra tkanine (100% bombaž).

Vsi izdelki so ročno izdelani iz ekološkega muslina s certifikatom GOTS. Nekateri imajo ročno potiskan unikatni vzorec s sitom. Barve za tisk in barvanje so zeliščnega izvora. 

SODELOVANJE

Ponosna sva, da sodelujeva s podjetjem, ki odraža veliko ljubezeni do ohranitve okolja. Z inovativnimi postopki proizvodnje zeliščnih barvil želijo, da njihovo podjetje pomaga zmanjšati onesnaževanje planeta, ki jo povzroča kemična tekstilna industrija. V podjetju pravijo, da vidijo svet, v katerem lahko vsak z navdušenjem izbere tkanino iz zeliščnih barvil in tako prispeva k boljšemu jutri. 

Njihova raznolikost se ne odraža le v raznolikosti ponudbe tkanin in zeliščnih barvil, ampak tudi kaže na njihovo veliko zanimanje za vrhunsko kakovost. In s svojo čudovito paleto barv in tiskov z lahkoto konkurirajo večjim industrijam.

Tako želijo svoje sanje uresničiti s postopki, ki jih certificira Global Organic Textile Standard (GOTS).

In tako njihov proces odraža tudi njihovo prepričanje: "Želimo spremeniti odnos do sveta z naravnimi barvami. Vrnili vas bomo nazaj h koreninam. Ker živimo in barvamo naravno." 

ZAKAJ IZBRATI IZDELKE IZ EKOLOŠKEGA BOMBAŽA?

Midva sva popolnoma navdušena, saj so izdelki iz ekološkega muslina zelo mehki, vpojni in zračni. Vpijejo veliko več tekočine kot ostali materiali in se tudi zelo hitro posušijo. Tkanina je redko tkana (zato je tako zračna) zato se madeži manj primejo na tkanino in se posledično tudi zelo dobro izperejo. Ekološki muslin je kvaliteten material, ki povzroča manj alergij in ne povzroča pregrevanja kože. 

Dojenčkova koža je še posebej občutljiva in tanka, zato je še kako pomembno, kakšne materiale boste izbrale za nego. Hvaležna sem, da vam midva lahko ponudiva kvalitetne izdelke iz ekološkega bombaža, ki prispeva k ohranitvi našega ekosistema in pitne vode.

In še nekaj ... :)

Naša koža je največji organ našega telesa. Zato raje izberimo tkanino barvano z zeliščnimi barvili, ki s svojimi Ajurvedskimi kvalitetami še dodatno pomagajo ohraniti našo kožo varno in zdravo.

Iskrena hvala, da lahko skupaj pišemo dobro zgodbo ...

Mahava!

Jerneja in Rok Confidenti

Facebook: Kokopoko

Instagram: @_kokopoko_   #kokopoko