BREZ VAS NE BI BILO NAS ...

ZAČETKI, ki segajo v leto 2013

Sva Jerneja in Rok ustanovitelja zelene zgodbe Kokopoko ter tvoriva najboljši tim žena in mož. Včasih se to izkaže za odlično, včasih tudi ne... Ampak vedno najdeva skupno pot, na kar sem zelo ponosna, da znava sodelovati in ustvarjati skupaj.

Čisto iskreno ... Nobeden od naju nikoli ni sanjal o samostojni podjetniški poti, še najmanj imeti spletno trgovino za dojenčke. Jaz (Jerneja) sem sicer vzgojiteljica po izobrazbi in zelooo rada delam z otroki. Ampak podjetniška pot mi je bila vedno bolj tuja. Vse do leta 2013, ko sva dobila najine prvega sinčka in sva se začela kot mlada starša srečevati z povsem novimi izzivi, ki so bili pred nama.

Največji izziv se nama je zgodil, ko je najin sinček (pri 3 mesecih starosti) dobil prve zobke. Tako zelo se je slinil, da se mu je po bradici in okrog ust razvilo neštetih pikic - izpuščajev. Srbelo ga je in peklo pa vendar nisva takoj našla rešitve. Začela sva ga mazati z različnimi kremicami, ki pa mu niso bile najbolj v pomoč. Jaz sem potem na Facebooku odkrila eno gospo, ki je šivala rutke za malčke. Naročila sem jih sigurno 20 ali še več. Pa še vedno smo bili zelo mokri. Rutica mu ni dovolj vpila odvečne sline, ker je bila sešita iz bombažnega poplina, ki pa ni tako vpojen material.

En čisto navaden dan je bil, ko smo se odpravili na krasen izlet. In ker je mali fantek spet bil ves moker po bradici, sem mu želela zamenjati rutko in v tistem ugotovim, da se rezervne rutke pozabila doma. v previjalni torbi pa sem imela navadno tetra pleničko, ki sem mu jo zavezala okrog vratu. Boljše tetrica, (pa čeprav je hecno zgledalo) kot pa mokra rutka.

In tukaj sva začela čisto po naključju pisati najino prekrasno skupno podjetniško pot....

Ker je bil Rok zelo vešč s šivalnim strojem (priznam, jaz ne znam nič sešiti s strojem) je najinemu fantku iz tetra pleničk sešil slinček v treh plasteh. Tukaj sva doživela svoj največji uspeh. Vsi se trudimo po svojih najboljših močeh pomagati svojemu otroku, zato je bilo veselje še toliko večje, ko sva našla rešitev! Jaaa, tetra tkanina je tako zelo vpojna, da je vpila vso odvečno slino in najin fantek je imel suho bradico.

Kar pomeni, da smo neprijetnim izpuščajem rekli ADIJO!

BLAGOVNA ZNAMKA KOKOPOKO IN NAŠE VREDNOTE

Mene po porodniški služba ni čakala imela sem vse poti odprte. Ali iščem službo in se zaposlim spet v javni upravi ali grem/greva svojo pot. Odločitev je bila lahka. Verjela sem v naju (čeprav nobeden od naju ni imel podjetniškega znanja) sva se samozavestno odločila, da bova svoje veselje in navdušenje nad tetra pleničkami delila z vsemi vami.

Najina velika skrb so tudi naše vrednote. Naši izdelki so namenjeni najmlajšim srčkom zato sva vse materiale izbrala zelo skrbno in z veliko odgovornostjo. Prefinjen in vrhunski ekološki bombaž poskrbi za nežne in mehke trenutke spanja ali crkljanja.

In verjamem, da boš začutila našo iskrenost, ljubezen do ekološkega bombaža in skrb do ohranjanja čitega okolja preko našega poslovanja, odnosa in nazadnje preko izdelkov.

Vem, boš rekla pa saj je že veliko tetra pleničk na trgu ... Zakaj nam izberem Kokopoko?

Predvsem boš podprla najino zgodbo. Zgodbo zelo majnega družinskega podjetja. Sva samo midva Jerneja in Rok. Rok je tisti, ki poskrbi za šivanje izdelkov. Likanje, pripravljanje paketkov, marketing, odgovarjanje na e-maile ... tukaj pa boš našla mene, Jernejo.

Čeprav sva majhen tim lahko premikava gore. Vrhunski ekološki bombaž sva skrbo izbrala v majhnem družinskem podjetju v Indiji. Veliko svojih aktivnosti posvečajo ohranjanju čistega okolja. Z inovativnimi postopki pa so razvili proizvodnjo zeliščnih barvil s katerimi se bohotijo tudi naši izdelki.

Za vrhunsko tkanino poskrbijo najini poslovni partnerji. Dizajn, šivanje in končni produkt pa izhajajo iz najine ljubezno do ustvarjanja. Ker meniva, da si tudi v Sloveniji malčki zaslužijo najboljše.

Hvala, ker si tukaj.

Jerneja & Rok

 

Facebook: Kokopoko

Instagram: @_kokopoko_   

info@kokopoko.si