3 PREPROSTE REŠITVE PRI IZRAŠČANJU MLEČNIH ZOBKOV

Izraščanje zobkov pri dojenčkih je lahko zelo neprijetno in dolgotrajno. Otrok je bolj razdražen, nemirno spi, pade mu imunski sistem ali začne manj jesti. Takrat začnemo starši raziskovati različne metode, da bi otroku lahko pomagali lajšati bolečino.
Zate sem pripravila 3 preproste rešitve, ki so bile tudi nam v veliko pomoč. Starejši sin je dobil prvi zobek že pri treh mesecih in spomnim se, da sem klicala zdravnico, če je to normalno, da otrok tako hitro dobi prvi zobek. Imeli smo odlično pediatrinjo, ki me je pomirila in mi dala nekaj nasvetov, kako mu lahko pomagamo. Danes te preproste rešitve za boleče dlesni delim tukaj s tabo.
 
1 MASIRANJE DLESNI S ČAJEM KAMILICE
Kamilice so protivnetne in zelo pomirjajo. Otroku na predelu bolečih dlesni narahlo podrgnete s svojimi prsti. Pomemben je pravi pritisk, ki otroku ugaja, da mu razbremeni bolečino.
2 HLADNI PREDMETI
Dojenčki v času, ko jim rastejo zobki zelo radi grizejo. Predmeti za grizenje (dude in grizala), ki jih lahko hranimo v hladilniku otroku lajšajo in začasno omrtvičijo bolečino v dlesnih.
3 ZAMRZNJENO SADJE IN KAŠICE
Koščki zmrznjenega sadja ali kašice v obliki sladolednih lučk delujejo kot obkladek na boleče dlesni. Zdrave in odlične malice bo otrok še kako vesel, ker bo trebušček poln in bolečina bo vsaj za nekaj časa pozabljena.
Maham, Jerneja
*****