4 TOP posebnosti slinčka Kokopoko

Danes z vami delim TOP razloge ekološkega slinčka Kokopoko. ;)

TKANINA

Slinček je ročno izdelan iz treh (3) plasti ekološkega muslina (bombaža) s certifikatom GOTS. Ekološki muslin je pridelan na naraven način, brez dodanih kemikalij in kovin, ki škodujejo našemu okolju in koži. Izdelki iz ekološkega bombaža veljajo za visoko kvalitetne in trpežne izdelke. Zadnje čase je vedno večje povpraševanje po ekoloških izdelkih, saj se vedno bolj zavedamo njegove koristi za ekološko ravnovesje.

POSEBNOSTI TKANINE

Muslin je bombaž, ki je bolj redko tkan in je zelo zračna tkanina. Po pranju v pralnem stroju se nitke tkanine stisnejo skupaj ter jo "naredijo" bolj kompaktno in trpežno. Velika posebnost tkanine je ta, da se madeži odlično izperejo saj rahlo tkanje tkanine prepreči trdovratnost madežev. Muslin je tudi zelo vpojna tkanina, ki poskrbi, da vpije vso odvečno tekočino, ki steče mimo otrokovih ust. Tako majčke ostanejo suhe pod slinčkom. 

POSEBNOSTI SLINČKA KOKOPOKO

Prvi slinček je ustvaril moj mož Rok. Najin Vitan je pri treh mesecih dobil prvi zobek in od takrat naprej se je zelo slinil. Konstanstno smo imeli težave z izpuščaji, ker je imel mokro bradico in majčko okrog vratu. In kmalu potem smo začeli z uvajanjem goste hrane.

Slinček Kokopoko se lepo prilega otroku okrog vratu in ker je muslin odlična vpojna tkanina bradica in majčka ostaneta suhi pod njim. Slinček zagotavlja maksimalno zaščito pred madeži, ker je izdelan v večjih dimenzijah in dobro zaščiti trup ter ramena. To je zelo pomembno v obdobju, ko začneta z uvajanjem goste hrane in, ko otrok pokaže zanimanje da bi začel sam jesti. Slinček se zavezuje na daljši bombažni trak. Tako ga lahko zelo enostavno snamete, če otrok med hranjenjem zaspi.

Svoj najljubši slinček lahko izbereš med petimi (5) različnimi barvami. Natur, rumena, oranžna, modra in zelena. Vse barve so zeliščnega izvora (naravne barve) in tkanina je barvana ročno. Postopek barvanja z zelišči je popolnoma prijazen do narave, saj se ne uporabljajo sestavine, ki bi škodovale okolju, ljudem ali živalim. Zato raje izberimo tkanino barvano z zeliščnimi barvili, ki s svojimi Ajurvedskimi kvalitetami pomagajo ohraniti kožo varno in zdravo.

  

Eko slinčke najdete tukaj.

Maham!

Jerneja