5 PREPROSTIH IDEJ ZA TRAJNOSTNO ZAVIJANJE DARIL

Zavijanje daril ob praznikih ali kakih drugih praznovanjih je lahko zelo ustvarjalno in zabavno hkrati. Jaz vsa darila zavijam sama, brskam za idejami in prav uživam v tem. Tudi, ko pripravljam paketke za vas. Rada si vzamem čas za pripravo in potem se moja kreativna prične. 🎀

Vedno bolj me privlačijo naravni materiali in minimalističen izgled. 🌿

Izogibam se ovojnemu papirju, ker je zelo tanek, vsebuje razna črnila, folije ter po možnosti še kakšne bleščice in ga ni mogoče reciklirati. Po podatkih, ki sem jih našla na spletu so v letu 2017 samo Američani porabili več kot 12 milijard dolarjev za ovojni papir, trakove in praznične vrečke. V povprečju pa so bili odvrženi v 60 sekundah. 😥

Zato je čas, da najdemo boljšo alternativo ovojnemu papirju za večkratno uporabo. 🎁

Letos naredi majhen korak in sama zavij darila za svoje najdražje. 🌿

Zate imam 5 preprostih idej za bolj trajnostno zavijanje daril. Naj te navdihne ustvarjalnost in tudi ti se boš počutila bolje. ❤️

1. BLAGO

Ta način zavijanja daril sem odkrila letos in moram priznati, da mi je zelooo všeč. Jaz sem za mašnico zataknila vejico evkaliptusa in nekaj suhe trave. Prav lepo izpade in je zelo preprosto. Poglej si kratek video, ki ga najdeš na tej povezavi.

 

2. RJAVI PAPIR

Rjavi papir je mogoče reciklirati in je še vedno okolju prijazen papir. Je tudi debelejši ter se ne strga tako hitro in ga lahko še kdaj kasneje uporabimo.

Tukaj pa sem bila malo bolj ustvarjalna. Rjavi papir sem sama okrasila tako, da sem ga pošpricala z čopičem in belo tempero z malo dodane vode. Uporabila sem naravno vrvico iz jute ter dodala vejico brina in storž. A ni lepo, no? Taka zimska pravljica. :)

 

3. ČASOPIS

Stare časopise, revije ali koledarje lahko ponovno uporabiš za zavijanje daril. Edino, moram priznati, da je preveč slabih novic v časopisu zato sem izbrala lepo zimsko fotografijo.

Dodala sem rdeč trak, ki sem ga imela od prej in dodala eno vejico.

 

4. VREČKE IZ PAPIRJA

Vrečke lahko zelo preprosto  okrasiš z naravnimi materiali in dodaš kakšno mašnico iz traku. Jaz vedno poberem trakce iz daril in jih shranim. In evo, še kako dobro.

 

5. STEKLENI KOZARCI

Prepričana sem, da se v tvoji shrambi najde kak kozarec od marmelade. Jaz sem pred leti kupila te steklene kozarce za shranjevanje začimb, kave in sladkorja. In še danes jih uporabljam, taki večni so.

Če nimaš ideje, kako bi podarila domači čaj ali piškote je to odlična ideja.

 

 

Želim ti veliko čarobnih trenutkov v tem krasnem prazničnem vzdušju! ✨

Maham, Jerneja