Ali veš, da je dojenčkova koža bolj porozna in 5x tanjša kot pri odraslih?

Ker je dojenčkova koža tanjša in bolj porozna zelo enostavno vpije vse strupene snovi, ki se nahajajo v tkanini, če je ta kemično obdelana. Velikokrat se pojavijo kožne alergijske reakcije, ki so povezane z konvencionalno pridelanim bombažem in ostanki strupenih snovi, ki se jih uporablja za kemično obdelavo bombaža.

Dojenčki se potijo manj kot odrasli in tako težje ohranjajo svojo notranjo telesno temperaturo. To pomeni, da so zaradi pesticidov, ki pridejo v telo preko tkanine bolj izpostavljeni kasnejšim zdravstvenim težavam.

Dojenček in njegov imunski sistem sta v razvoju še posebej dovzetna za kemična sredstva. Zato je zelo pomembno, da so oblačila in dodatki, ki pridejo prvi v stik z dojenčkovo kožo prijazni in ohranjajo zdravo dojenčkovo kožo.

In kako lahko zmanjšamo izpostavljenost toksinov pri dojenčkih/otrocih?

🌱 Tako, da izberemo ekološki bombaž. Ekološki bombaž se prideluje z varnimi metodami brez uporabe pesticidov ali drugih kemičnih sredstev. Varne metode gojenja bombaža zagotavljajo boljše pogoje za delavce, kmete in njihove družine, ohranjajo čisto pitno vodo in ohranjajo zdravo okolje.

🌱 Ekološki bombaž ima poleg tega, da ne vsebuje strupenih snovi tudi druge prednosti. Je zelo močna in trpežna tkanina, zelo nežna in mehka ter najbolj varna izbira. 

🌱 Izdelki oz. oblačila iz ekološkega bombaža so dražja, ko jih kupite ampak v primerjavi z konvencionalnim bombažem zdržijo dlje časa. Oblačila iz konvencionalnega bombaža naj bi zdržala 10-20 pranj med tem ko naj bi oblačila iz ekološkega bombaža zdržala za 100 pranj in več. Tukaj pa potem pride do tiste razlike v ceni izdelka/oblačila med ekološkim in konvencionalnim bombažem.

Ustvarjanje lepega in čistega okolja je izredno bistvenega pomena v teh časih. Preveč smo izpostavljeni različnim osnaževalcem zato je izbira ekološkega bombaža še en korak k čistemu okolju v kateremu želimo živeti. ❤️

Pri nas najdeš zelo pestro izbiro dodatkov za dojenčke in otroke. In prav vsi so izdelani iz ekološkega bombaža, ki ima certifikat GOTS. Zelo sva ponosna, da lahko ponudiva izdelke, ki ohranjajo zdravo otrokovo kožo in jo varujejo pred zunanjimi vplivi. 

Celotno ponudbo nežnih in mehkih pripomočkov za nego tvoje male štručke odkrij tukaj

 Eko brisačka za otroke Eko slinček  Eko krilce                

Še enkrat, dobrodošla pri nas!

Jerneja