ČUTNA & NEGOVALNA RUTINA ZA TVOJEGA MALČKA

Dojenčki in malčki prinašajo v naša življenja neskončno veselje, a hkrati zahtevajo posebno pozornost in nego zlasti, ko gre za njihovo občutljivo kožo.

Nega dojenčkove kože zahteva nežnost, pozornost in skrb. Zate sem pripravila nekaj načinov, kako negovati občutljivo kožo dojenčkov in malčkov, ki ohranijo zdravo kožo in ji podarijo nežen sijaj. Pa poglejmo :)

1. Nežno neguj dojenčkovo kožo

Dojenčkova koža je neverjetno občutljiva in 5x tanjša kot pri odraslih, kar jo naredi bolj dovzetno za draženje. Pri negi uporabljaj izdelke, ki so posebej oblikovani za dojenčke in se izogibaj tistim, ki vsebujejo kemične snovi, vonje in barvila. Nežno masiraj kožo malčka se poglobi v to dragoceno izkušnjo.

2. Nežno kopanje

Kopanje dojenčka je več kot le higiena - to je tudi priložnost za povezovanje. Uporabi toplo vodo in nekaj kapljic mila brez vonja. Izogibaj se pretiranemu kopanju saj preveč umivanja lahko povzroči izsušitev kože. Večino dni je dovolj že nežno brisanje s toplo, vlažno krpo.

3. Zaščita pred soncem

Dojenčkova koža je še posebej občutljiva na UV-žarke zato je zaščita pred soncem ključnega pomena. Uporabi nežen otroški sončni losjon in obleci malčka v lahka in zračna oblačila, ki pokrivajo roke in noge. Ne pozabi na klobuček, ki bo zaščitil obrazek in ušeska.

4. Primerno oblačenje

Ker dojenček hitreje izgublja toploto mu zagotovi udobje in varnost s primernim oblačenjem. Uporabi več plasti oblačil, ki jih prilagajaš glede na vreme. In ne pozabite na mehke in lahke odejice, ki nudijo nežen objem in toplino.

5. Čas za nego je čas za povezovanje

Medtem ko neguješ malčka izkoristi ta čas za povezovanje. Nežni pogovori, petje pesmic ali preprosto dajanje svoje polne pozornosti malčku bodo nego spremenili v poseben trenutek, kjer se gradi trdna vez med tabo in tvojim otrokom.

Nega dojenčkove kože ni le nujna, ampak tudi izjemno pomembna priložnost za izražanje ljubezni in skrbi. Ustvari lepo in čutno izkušnjo nege, ki bo tvojemu malčku pomagala ohraniti zdravo kožo in hkrati poglobila vajino vez.

Maham, Jerneja

*****

10 ljubečih besed za boljše razpoloženje otroka

Kaj pomeni biti miren starš?

7 vprašanj, da ti bo otrok bolj zaupal

50 smešnih vprašanj, ki ji lahko zastaiš otroku. Smeh zagotovljen.