DARILA, KI NEGUJEJO: IDEJE ZA TRAJNOSTNA IN SRČNA DARILA

KAJ SO TRAJNOSTNA DARILA?

Trajnostna darila so kot tista super kul stvar, ki je ne samo super uporabna ampak tudi narejena tako, da traja celo večnost.

Namesto da gre za nekaj, kar je samo za enkratno uporabo, so trajnostna darila kot tisti najljubši pulover, ki ga nosiš non-stop, ker je preprosto tako udoben in dober. In veš kaj je še bolje? Ta darila so narejena iz naravnih, recikliranih ali stvari, ki se lahko enostavno razgradijo, kar pomeni manj stresa za okolje.

Tako da, ko nekomu podariš trajnostno darilo, poleg tega, da ga osrečiš, narediš tudi korak k boljšemu planetu. Win-win!

   

TRAJNOSTNO PRAZNOVANJE

Praznovanja so lahko zabavna, a lahko tudi pomislimo na okolje. Recimo, lahko zmanjšamo odpadke tako, da uporabimo manj embalaže ali recikliramo darilni papir, škatle, trakove. Namesto kupovanja na zalogo se osredotočimo na tisto, kar res potrebujemo.

In glede hrane - zakaj ne bi vključili več lokalnih in sezonskih dobrot? Tako lahko skupaj ustvarimo bolj trajnostno in zabavno praznovanje.

 

IDEJE ZA TRAJNOSTNA DARILA:

Knjige, razni tečaji (kuharski, joga, ...), družabne igre, sestavljanke, dekor za dom iz lesa, grafike, ki polepašajo kotičke doma, vstopnica za kino, muzej,.. rože, darila "DIY", rokovniki, povabilo na izlet, degustacijo, ...

OBADROVANJE naj bo čarobni trenutek, ko svojo ljubezen in pozornost izrazimo skozi majhne geste. In V DARILIH ne iščimo vrednosti darila temveč občutek, ki ga prinaša.

*****

Od lesenega slončka in hiške, ki sta prečudoviti stojali za knjige do lesene pikapolonice za shranjevanje posebnih kosov nakita. 

 

Najdeš tudi stenske grafike z močnimi afirmacijami. Svoje najdražje lahko razveseliš s pozitivnim darilom in jim pričaraš iskrice v očeh. Stenske grafike so dodatna motivacija s katero bodo tvoji najdražji okrasili svojo pisarno, jedilnico ali spalnico.

 

*****

27 nalog za adventni koledar

Trajnostno zavijanje daril