MOJ ČUDEŽNI USPEH ČEZ NOČ

Moje dojemanje čudežnega uspeha se je popolnoma spremenilo, ko sem začela razmišljati o tem, kako živeti, ne le preživeti. Še nekaj let nazaj sem se bolj osredotočala na zunanjost, na materialne stvari, dosežke, status .... 

Ampak v teh letih se je nekaj spremenilo. Začela sem iskati smisel v notranjem bogastvu, v stvareh, ki so dejansko pomembne. 

Sprejela sem dejstvo, da življenje ni le neskončno tekmovanje za več, boljše in hitreje. Ampak, da cenim trenutke, ki jih delim s svojimi ljubljenimi in se osredotočam na svojo notranjo rast. 

Pri tem mi je bila v veliko pomoč čudežna formula, ki mi je dejansko pomagala do uspeha čez noč. 

ZAKAJ PRAV TAKŠNA FORMULA?

Formula za uspeh, ki pravi "misli vodijo k čustvom, čustva k dejanjem, dejanja k rezultatom," je preprost a zelo pomemben koncept v psihologiji, osebnostnem razvoju in učinkovitosti v življenju. 

Ta formula temelji na ideji, da so naše misli, čustva in dejanja medsebojno povezana, in da vsaka stopnja vpliva na naslednjo kar v končni fazi vpliva na rezultate, ki jih dosežemo.

MISLI

Naša razmišljanja in prepričanja imajo močan vpliv na naša čustva in dejanja. Če na primer nenehno razmišljamo negativno ali dvomimo vase, bodo naša čustva verjetno negativna, kar lahko vodi v nezadovoljstvo ali strah. 

Na drugi strani pa pozitivne misli lahko vodijo k občutku samozavesti in motivaciji.

ČUSTVA

Naše misli sprožijo čustva. Če na primer mislimo o nečem, kar nas navdaja s strahom, se bomo verjetno počutili tesnobno ali prestrašeno. 

Če pa razmišljamo o nečem kar nas navdaja s srečo ali navdušenjem bomo čutili več veselja in navdušenja. Naša čustva so zelo močna in lahko vplivajo na naše odločitve in dejanja.

DEJANJA

Naša čustva nato vplivajo na naša dejanja. Na primer, če se počutimo motivirane in samozavestne bomo verjetno bolj pripravljeni prevzeti tveganje ali se lotili izzivov. 

Nasprotno pa lahko strah ali dvom vodita v pasivnost ali izogibanje situacijam, ki nas prestrašijo ali izzovejo.

REZULTATI

Končni rezultati, ki jih dosežemo v življenju, so posledica naših dejanj. Če smo se zaradi negativnih misli ali čustev izogibali priložnostim ali delali brez motivacije morda ne bomo dosegli želenih rezultatov. 

Če pa smo na zaradi pozitivnih misli in čustev sprejeli izziv in trdo delali je 100%, da bomo dosegli željene cilje.

Ta formula za uspeh je lahko zelo koristna pri razumevanju lastnega vedenja in pri razvoju strategij za doseganje ciljev.

Zavedanje o tej povezavi med mislimi, čustvi, dejanji in rezultati nam lahko pomaga bolje upravljati s svojimi mislimi in čustvi ter izboljšati učinkovitost in uspeh v različnih vidikih življenja.

Danes živim bolj polno, bolj zavestno življenje. Vsak dan se trudim biti boljša verzija sebe, se povezati z ljudmi in svetom okoli sebe ter prispevati k boljšemu jutri. ❤

Maham, Jerneja

*****