Kuhinjske krpe.

Vsi najboljši razlogi o eko kuhinjskih krpah, ki ti zagotavljajo perfekcijo v kuhinji. ;)

TKANINA

Kuhinjske krpe so ročno izdelane iz dveh (2) plasti ekološkega muslina (bombaža) s certifikatom GOTS. Ekološki muslin je pridelan na naraven način, brez dodanih kemikalij in kovin, ki škodujejo našemu okolju in koži. Izdelki iz ekološkega bombaža veljajo za visoko kvalitetne in trpežne izdelke. Zadnje čase je vedno večje povpraševanje po ekoloških izdelkih, saj se vedno bolj zavedamo njegove koristi za ekološko ravnovesje.

POSEBNOSTI TKANINE

Muslin je bombaž, ki je bolj redko tkan in je zelo zračna tkanina. Po pranju v pralnem stroju se nitke tkanine stisnejo skupaj ter jo "naredijo" bolj kompaktno in trpežno. Velika posebnost tkanine je ta, da se madeži odlično izperejo saj rahlo tkanje tkanine prepreči trdovratnost madežev. Muslin je tudi zelo vpojna tkanina, ki poskrbi, da odlično vpije odvečno tekočino. Na kozarcih in posodi ne pušča nobenih sledi ali muck.

KUHINSJKE KRPE

Želela sva si, da izdelki iz muslina pridejo v vsak dom in pocarkljajo vsako družino, tudi v kuhinji. Tako so nastale perfekte kuhinjske krpe, ki z vsakim dotikom poskrbijo za udobne in nežne trenutke. Moja draga prijateljica mi je rekla:" Veš Jerneja, zakaj si pa nebi še v kuhinji privoščila te dragocene nežne trenutke, ki ji občutim vsakič, ko si obrišem roke med kuhanjem ..." In jaz se nebi mogla bolj strinjati s tem. Tudi med kuhanjem si moramo privoščiti veliko nežnosti, da je kuhanje lahko bolj prijetno in udobno. 

Za kuhinjske krpe sta Polona in Nina (100% in love) ustvarili unikatne vzorce (srčke, pike in črte), ki so jih najini poslovni partnerji potiskali ročno s sitom. Za tisk so uporabili naravne (zeliščne) barve. Postopek barvanja z zelišči je popolnoma prijazen do narave, saj ne uporabljajo sestavin, ki bi škodovale okolju, ljudem ali živalim. Zato raje izberimo tkanino barvano z zeliščnimi barvili, ki s svojimi Ajurvedskimi kvalitetami pomagajo ohraniti kožo varno in zdravo.

 

  

Eko kuhinjske krpe najdete tukaj.

Maham, Jerneja