Vse se začne v naših glavah. ♻️

Eko naravne vrečke za shranjevanje živil

Vse preveč plastike je okrog nas. In skrajni čas je, da se začnemo tega problema zavedati in razmišlajti o bolj trajnostnih nakupih. Začnemo pa lahko pri zelo preprostih stvareh. Jaz se držim dveh zavez, ki sem si ju zadala. Kot prvo, vedno doma vzamem stekleno flaško za vodo in ne kupujem vode v plastičnih embalažah. S tem korakom lahko pripomorem veliko, ker se plastičnih embalaž res porabi preveč. In druga zaveza je ta, da v trgovino vzamem svojo bombažno vrečko za nakup sadja in zelenjave. Izogibam se pakiranim izdelkom in raje napolnim svojo vrečko. Tudi tukaj se mi zdi, da je poraba teh vrečk enostavno prevelika. Zavedati se moramo, da sadje in zelenjavo, ki smo ju dali v trgovini v plastično vrečko takoj ko pridemo domov shranimo v hladilnik. Vrečko pa takoj odvržemo. Ta plastična vrečka je bila uporabljena cca. 30 min, zdaj pa predstavlja še dodatno obremenitev za naš planet in pitno vodo.

Potrudimo se biti bolj ljubeči in spoštljivi do narave. Veliko stvari lahko ponovno uporabimo ali jih predelamo ter nam tako lahko še dolgo služijo. 

Najnovejši izdelek pri nas so prav naravne vrečke iz ekološkega muslina za shranjevanje in nakupovanje sadja, zelenjave, oreščkov, zelišč ter tudi za shranjevanje rezervnih oblačil. So idealna izbira za vse tiste, ki si želite v svojem domu čim manj odpadkov oz. si želite odpadke doma zmanjšati. (Zero waste)

Mednarodna Zero Waste Zveza navaja definicjo: Zero Waste je etičen, ekonomski, učinkovit in vizionarski cilj, ki družbo vodi v spremembo življenjskega stila in navad ter k posnemanju trajnostnih naravnih ciklov, kjer so vsi odpadni materiali surovina za nekoga drugega. Zero Waste pomeni oblikovanje in upravljanje izdelkov in procesov tako, da se zmanjša volumen in toksičnost odpadkov, ohranja ter predela vse materiale in se jih ne sežiga ali odlaga. Implementacija Zero Waste bo preprečila vsakršne izpuste v zemljo, vodo ali zrak, ki bi lahko ogrozili zdravje ekosistemov, ljudi, živali ali planeta. (Vir: Wikipedija)

Posebnosti eko naravnih vrečk:

TKANINA

Eko naravne vreček so ročno izdelane iz dveh (2) plasti ekološkega muslina (bombaža) s certifikatom GOTS. Ekološki muslin je pridelan na naraven način, brez dodanih kemikalij in kovin, ki škodujejo našemu okolju in koži. Izdelki iz ekološkega bombaža veljajo za visoko kvalitetne in trpežne izdelke. Zadnje čase je vedno večje povpraševanje po ekoloških izdelkih, saj se vedno bolj zavedamo njegove koristi za ekološko ravnovesje.

POSEBNOSTI TKANINE

Muslin je bombaž, ki je bolj redko tkan in je zelo zračna tkanina. Zaradi zračnosti eko naravna vrečka "diha" in prepreči gnitje sadja in zelenjave, ki pa še vedno ostaneta lepo hrustljavi. Po pranju v pralnem stroju se nitke tkanine stisnejo skupaj ter jo "naredijo" bolj kompaktno in trpežno. Velika posebnost tkanine je ta, da se madeži odlično izperejo saj rahlo tkanje tkanine prepreči trdovratnost madežev. Muslin je tudi zelo vpojna tkanina, ki poskrbi, da odlično vpije odvečno tekočino. 

 

 

V spletni trgovini imaš na voljo tri (3) različne velikosti eko naravne vrečke in najdeš jih tukaj.

Maham, Jerneja