ZAKAJ SO NARAVNA BARVILA POMEMBNA ZA DOSEGANJE TRAJNOSTI V MODNI INDUSTRIJI?

Zakaj so naravna barvila pomembna za doseganje TRAJNOSTI v modni industriji? In kako jih pridobimo? 

Naravna barvila pridobimo iz različnih delov rastlin. To so korenine, listi, cvetovi, lubje, olupki, ...


Naravna oz. zeliščna barvila so biološko razgradļjiva, ne onesnažujejo našega okolja, vode ter ekosistema. Z naravnimi barvili lahko odpravimo veliko škodo, ki jo povzročijo sintetična barvila.

Odkritje umetnih sintetičnih barvil sredi 19. stoletja je sprožilo dolgotrajen upad obsežnega trga naravnih barvil.

V začetku 21. stoletja pa trg naravnih barvil v modni industriji doživlja ponovni razcvet. Skozi zgodovino so naravna barvila, kot so žafran, indigo, .. bila zelo pomembno trgovsko blago v gospodarstvih Azije, Afrike in Evrope.

Odlična novica pa je, da potrosniki postajamo vedno bolj zaskrbljeni zaradi vpliva sintetičnih barvil na zdravje ljudi in okolje, ki so posledica uporabe strupenih stranskih produktov fosilnih goriv za njihovo proizvodnjo.

Z Rokom sva zelo ponosna, da sodelujeva s podjetjem, ki s postopkom barvanja z zelišči ne samo, da ohranjajo okolje in pitno vodo... Ustvarjajo tudi nova delovna mesta v podeželskem sektorju saj se zavedajo, da je trajnost treba zaokrožiti.Celotna kolekcija izdelkov iz naše ponudbe oz. vzorčki na tkanini, so tiskani ročno z krasno paleto naravnih odtenkov. Res je, da so malo manj obstojni, ker barve ne vsebujejo kemičnih utrjevalcev so pa zelo prijazni do otrokove občutljive kože. Ker so to izdelki, ki pridejo direktno v stik z otrokovo kožo je zelo pomembno, da so izdelani iz naravni materiali, ki varujejo in ohranjajo zdravo kožo malčkov.

Celotno kolekcijo izdelkov najdeš tukaj.

Maham, Jerneja

*****

Zakaj so naše tetra plenice tako posebne?

Kaj je muslin?

Vzdrževanje izdelkov iz muslina

Kaj vse podpiraš z nakupom v naši spletni trgovini?