Tvoj malček raste in ne potrebuje več slinčkov... Kaj narediš? Ne zavrzi - raje recikliraj. ♻️

Dan Zemlje

22. aprila smo obeleževali Dan Zemlje. Na ta dan se odvijajo različni dogodki za osveščanje o varovanju okolja. 🌎💚

Živimo v zelo potrošniškem času - svetu. Kupujemo vse preveč stvari, včasih tudi tisto, kar sploh ne potrebujemo. Vedno je vse več plastičnih vrečk in embalaže, ki pa jo kar hitro po uporabi tudi zavržemo.

Zato, dragi moji - razmišljajmo čim bolj trajnostno in ekološko. Ločujmo in reciklirajmo! 💕♻️

Kako lahko recikliraš izdelke Kokopoko?

Vsi izdelki, ki jih najdete v najini spletni trgovini so izdelani iz tetra plenic, to je rahlo tkan 100% bombaž. Tkanina ima nekaj zelo dobrih lastnosti: je zelo vpojna, mehka in zračna.

Pripravila sem nekaj predlogov, kako in kje lahko reciklirate slinčke, ko jih vaši otroci prerastejo. 

Pred časom sem se odločila, da generalno počistim kuhinjo. Predale, police, vratca, ni da ni ;) Razmišljala sem, katero krpo bi vzela in veste na kaj sem se spomnila? Na slinčke, ki delajo gužvo v omari, saj jih najina fanta ne uporabljata več. 

 

 

Slinčkom sem odrezala vrvico, da mi med čiščenjem ne opletajo med prsti in dobila sem najboljšo krpo za čiščenje. Vpojno in nežno. Ko jo ožamete, vam odvečna voda ne bo kapljala po tleh, pa tudi omaric vam ne bo poškodovala, ker je tako nežna. 

   

Kasneje sem jo uporabila tudi za čiščenje kopalnice. Odlično sem zdrgnila vodni kamen, umivalnik in pipa sta ostali brez vsake praske.

 

Kaj pa bombažne vrečke, v katerih dobite pakirane slinčke, odejico ali brisačko? ♻️

Vrečka je tako vsestransklo uporabna zato je ne zavrzite ampak reciklirajte.

Slinčki so pakirani v manjši vrečki, ampak je še vedno dovolj velika, da vanjo shranite rezervna ali umazana oblačila, pleničke, kremico,... Pospravite jo v previjalno torbo in vam ob tem še vedno ostane dovolj prostora za ostale potrebščine.

  

Odejico ali brisačko dobite v večji vrečki in jo kasneje lahko uporabite za shranjevanje igrač ali vanjo spakirate otrokova oblačila za kratke počitnice pri babici in dedku.

  

To je samo nekaj predlogov, če imate svojega, mi ga prosim zaupajte!

 

Vesel pomladni pozdravček, 

Jerneja ☀️🌷

P.S. Ste že pogledali NOVO KOLEKCIJO?


Komentiraj

Komentarje pred objavo preverimo.