Tekstilni sejem Milano Unica, Milano in Verona

Prejšnj teden sva se udeležila enega največjih tekstilnih sejmov - Milano Unica. Pred časom sem na internetu naletela na njihovo stran. Po nekaj dnevih razmišljanja o tem velik em dogodku sva se z Rokom odločila, da  tega ne bova zamudila. Sploh, ker je dokaj blizu nas. In tako sva začela planirati... 

Samo nekaj v vednost, če vas bo kdaj zamikalo obiskati ta sejem: sejma se lahko udeležite samo, če imate registrirano podjetje ali firmo in se ukvarjate s tekstilom. V tem primeru dobite njihovo visit kartico, s katero imate brezplačen vstop na sejmišče.

Milano Unica

Tako sva otroka dala v varstvo k babici, midva pa sva se odpeljala proti Milanu. 

Sejem se je odvijal na milanskem razstavišču v štirih ogromnih halah, razstavljalci so bili prisotni iz skoraj celega sveta.

Prva stvar, ki sem jo opazila že takoj na začetku in mi je dokaj "tuja" je bilo to, da razstavljalci niso imeli stojnic, ampak je bil njihov razstavni prostor zaprt v boks. Tako sva morala vstopati v vsakega posebej, če sva hotela videti njihovo ponudbo. Zamuda časa na tako velikem sejmu, če se mene vpraša.... ;)

   

Ponudba blaga in vzorcev je bila res velika. A odvisno, kaj iščeš oz. hočeš kupiti. Daleč največja izbira blaga je bila namenjena kostimom, oblekam in srajcam. Veliko je bilo čipk, tudi volna in lan. Za otroke pa zelo skromno. Prisotni so bili tudi razstavljalci, ki so ponujali gumbe, zadrge, obrobne trakove, polnila in tudi različne embalaže za pakiranje izdelkov. Tam je bila prava paša za oči, kakšne vse možnosti, oblike in dizajne so ponujali.

Veliko bolj utrujena kot sva mislila, da bova, sva med zadnjimi gosti zapuščala sejmišče.

Napotila sva se proti hotelu, se stuširala in lačna odhitela proti centru.....

Milano

Milano je mesto velikih priložnosti. Enim idealen kraj za nakupovanje, druge privlači zaradi nogometa. Midva nič od tega nisva imela v planu. Želela sva si eno ful dobro pico in večerni sprehod po ulicah Milana.

 

Takoj, ko sva prispela iz podzemne železnice, se je pred nama odprl čudoviti razgled na grad in na mali trg z nekaj restavracijami. Odločila sva se za eno izmed njih in se vsedla na teraso. Ob odlični pici, zvezdnatim nebom in prekrasnim pogledom na grad sva podoživljala najin čudoviti dan. Nato pa sprehod čez Park Sempione. Neprecenljivo... Na začetku in na koncu parka sta naju očarali dve zgodovinski zgradbi Arco della Pace (slavolok) in Castello sforzesco (grad). S tem sva zaključila najin prvi dan potepanja.

  

Naslednji dan sva takoj po zajtru zapustila hotel in se peš (30 min) odpravila do znanega trga Piazza del Duomo. Med potjo sva se ustavila v parku Giardini Pubblici, naredila nekaj fotk, posedela na klopci in se sprehodila še do cerkvice S. Babila. Je ena izmed manjših cerkva, ampak zame ena izmed najlepših.

  

 

Od tukaj naprej pa proti Piazza del Duomo, kjer smo se obiskovalci navduševali nad mogočno mestno katedralo. Izklesana je iz belega marmorja in ima polno umetniško izklesanih podob. Za izgradnjo te mogočne gotske katedrale so potrebovali kar šest stoletij. Vstopnina: 2 eur/osebo

 

Sprehodila sva se tudi po arkadni zgradbi Galerria Vittorio Emanuelle II. Ta je predvsem znana po prestižnih modnih znamkah. Doživetje pod arkadami in mogočno stekleno streho je še en trenutek, ki ga zagotovo ne bova pozabila.

 

Po vseh ogledih sva se malo spočila na eni izmed teras in si privoščila odličnoooo kavico. S podzemno železnico sva zapustila center, stvari naložila v avto in se odpravila proti Veroni.

Verona

Verona je že na prvi pogled dih jemajoča. Nama je bila veliko bolj všeč od Milana. Ni bilo toliko prometa, pa tudi parkiranje avta je bilo veliko lažje. Turistov veliko, ampak še vedno sva se lahko mirno sprehajala po ulicah. Naredila sva en velik krog čez center mesta in se najedla dobre pice. (V Milanu je bila boljša ;))

   

Tisto ta najboljše pa sva si pustila za na konec. Obisk sladoledarne. OMG! Obiskala sva sladoledarno, kjer ponujajo res božanski sladoled - La Romana. Res vam priporočam!

S tem sva zaključila najino dvodnevno potepanje in se prijetno utrujena napotila proti naši ljubi Sloveniji. Ostali bodo res lepi spomini...... ❤️

Maham, Jerneja

 


Komentiraj

Komentarje pred objavo preverimo.