Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

1. Osnovni podatki

Splošni pogoji poslovanja (v nadaljevanju: Pogoji) določajo pogoje nakupa in prodaje blaga in storitev, ki jih pod znamko Kokopoko preko spletne strani ali Facebook strani opravlja Jerneja Confidenti (v nadaljevanju: Spletna Trgovina). 

Naziv: Jerneja Confidenti o.d.d.

Naslov: Marezige 27B, 6273 Marezige, Slovenija, EU

Vpis o.d.d pod št.: 1861

Davčna št.: 25333232

DDV zavezanec: NE

IBAN: SI56 2900 0001 7308 052 (UniCredit Banka Slovenije d.d.)

SWIFT: BACXSI22

E-mail: info@kokopoko.si

Spletna stran: www.kokopoko.si

Facebook: www.facebook.com/kokopoko.si/

2. Varstvo potrošnikov

Spletna trgovina deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), hkrati pa nas obvezujeta najmanj še Obligacijski zakonik (OZ) in Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT). Za primere, ko v Pogojih pogoji niso specificirani, avtomatsko obveljajo zakonska določila.

 3. Izdelava

Vsi izdelki v Spletni trgovini so v celotni ročno izdelani v Sloveniji in so avtorsko delo. To velja za izdelke, embalažo, grafično podobo in tudi za fotografije izdelkov. 

Zaradi različne svetlobe, nastavitve zaslonov ali kompozicije vzorcev na blagu lahko pride do odstopanj med fotografijami in dejanskimi izgledi izdelkov.

 4. Cene

Cene izdelkov v Spletni trgovini so označene v evrih ( EUR) in veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene izdelkov ne vključujejo stroškov poštnine oz. obdelave naročila. 

5. Način plačila

V Spletni trgovini omogočamo plačilo po predračunu z nakazilom na TRR. Vsak dan v tednu 24 ur na dan vam na, ob naročilu, vpisani elektronski naslov (e-mail) pošljemo potrditveno elektronsko sporočilo (e-mai), ki velja kot predračun in vsebuje tudi natančna navodila za plačilo. Izdelki bodo poslani po plačilu predračuna v določenem roku (glej poglavje Rok dobave).

6. Poštnina

Spletna trgovina omogoča prodajo in dostavo na ozemlju Republike Slovenije, kot tudi v tujino. Stroški dostave so odvisni od teže naročila in so navedeni med samim postopkom nakupa. Spodaj so navedene cene samo za standardne (najpogostejše) teže paketov. 

a) Slovenija

  • navadno priporočeno pismo do teže 400g - 2,50€
  • navadno priporočeno pismo teže od 400g do 2kg - 4,00€
  • za vsa naročila nad 70€ je poštnina brezplačna

b) Tujina

  • navadno priporočeno pismo do teže 400g - 7,00€
  • navadno priporočeno pismo teže od 400g do 2kg - 10,00€
  • za vsa naročila nad 100€ je poštnina brezplačna

7. Naročanje

Naročanje izdelkov poteka preko interneta 24 ur na dan, 365 dni na leto. Kupec izbira in naroči izdelke v spletni trgovini:

8. Dostava

Spletna trgovina omogoča prodajo in dostavo na ozemlju Republike Slovenije, kot tudi v tujino. 

Izdelke na zalogi pošiljamo vsak delovni dan (izjeme: bolniška odsotnost oz. nepredvidljivi dogodki). Dostavo za Spletno trgovino opravlja Pošta Slovenije, vendar si pridržujemo pravico do izbire druge dostavne službe, če bodo s tem naročila izpolnjena bolj učinkovito. 

Artikel je možno prevzeti izključno preko dostavne službe. Plačnik dostave in vračila je kupec. Cenik dostave je naveden med samim naročilom artikla in v poglavju Poštnina.

Vse pošiljke bodo poslane priporočeno.

9. Rok dobave

Izdelke na zalogi praviloma odpošljemo isti ali naslednji delovni dan po prejemu plačila in je njihov rok dobave 3 do 5 delovnih dni.  Za izdelke ki jih je potrebno izdelati pa je dobavni rok 7 - 10 delovnih dni. V kolikor bo rok dobave izjemoma daljši (bolniška odsotnost oz. nepredvidljivi dogodki), vas bomo o tem obvestili. 

10. Vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od prevzema blaga Spletni trgovini sporoči, da odstopa od naročila oz. pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od naročila/pogodbe mora biti poslan pisno na naslov, določen v poglavju Osnovni podatki ali po elektronski pošti na info@kokopoko.si.

Neposreden strošek vračila blaga predstavlja edini strošek kupca v zvezi z odstopom od pogodbe. 

V primerih, ko blago ni več v enakem stanju in embalaži kot je bilo prejeto, kupec ni upravičen do odstopa od pogodbe in s tem vračila denarja.

11. Zavrnitev naročila

Spletna trgovina si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V primeru, da je kupec že nakazal vso kupnino po predračunu, mu le to vključno s stroški dostave, nakažemo naslednji dan.

 12. Varovanje osebnih podatkov

Kupec z vnosom podatkov na spletno mesto oz. z oddajo naročila dovoljuje obdelavo osebnih podatkov. Spletna trgovina uporablja in hrani pridobljene podatke v skladu z veljavno zakonodajo. 

Osebni podatki se zbirajo izključno za namene obdelave naročila in za interne potrebe Spletne trgovine, za potrebe izvršitve plačila naročila, statistične namene, pošiljanje ponudb, segmentacijo kupcev, obdelavo nakupnega obnašanja, pošiljanje reklamnega gradiva in ponudb ipd. 

Spletna trgovina se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov. Zbrani podatki ne bodo v nobenem primeru predani tretjim oz. nepooblaščenim osebam. Za varovanje podatkov pa je odgovoren tudi kupec sam, s tem ko poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena ter gesla. 

13. Pritožbe

Pritožbo lahko pisno podate na poslovni naslov, določen v poglavju Osnovni podatki ali po elektronski pošti na info@kokopoko.si. Na vaše pritožbe bomo odgovorili v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku 30 dni po prejemu le-te. 

Morebitne spore si bomo prizadevali reševati sporazumno. V primeru, da dogovor ne bo možen, je za reševanje pristojno sodišče v Kopru. Pravo, ki se uporabi, je veljavno pravo Republike Slovenije. 

 

Spletna trgovina si pridržuje pravico do sprememb Pogojev kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila. 

Zadnja sprememba: 01.10.2017