POLITIKA ZASEBNOSTI IN VAROVANJE PODATKOV

Zbiranje in varovanje podatkov

S prijavo na e-novice ali z opravljenim nakupom v naši spletni trgovini se strinjate, da v podjetju KOKOPOKO, Jerneja Confidenti o.d.d., Marezige 24b, 6273 Marezige (v nadaljevanju: upravljalec), zbiramo, obdelujemo in hranimo osebne podatke, ki nam jih posredujete.

Vaše osebne podatke bomo obdelovali v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Za varstvo vaših osebnih podatkov, sem odgovorna Jerneja Confidenti, dosegljiva na elektronskem naslovu: info@kokopoko.si.

 

Namen obdelave podatkov

1. Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice, v katerih vas bomo obveščali o novostih naše ponudbe, o ugodnostih in popustih, dogodkih, kjer se lahko srečamo. S tem se strinjate, da o vas zbiramo osebne podatke.

Osebni podatki, ki jih zbiramo v ta namen so:

 • ime in priimek 
 • elektronski naslov.

Podatke bomo uporabili tudi za občasno pošiljanje anket ali vprašalnikov, s katerimi zbiramo vaše povratne informacije in mnenja, ter za statistično analizo v anonimizirani in povzeti obliki.

Za upravljanje seznama prijavljenih na e-novice in za pošiljanje e-novic uporabljamo Privy. Privy je pogodbeni partner in zunanji ponudnik storitev, ki lahko zbira in obdeluje vaše podatke z uporabo standardnih tehnologij v industriji, s pomočjo katerih nadzorujemo in izboljšujemo naše e-novice. Privy politiko zasebnosti si lahko ogledate tukaj: https://www.privy.com/privacy-policy

2. Nakup v spletni trgovini

 Za uspešno izvedbo nakupa v naši spletni trgovini (kontrola naročila, dostava blaga), vas bomo prosili za naslednje osebne podatke:

 • ime in priimek;
 • naslov za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
 • kontaktno telefonsko številko.

Zbrani osebni podatki so na podlagi vašega soglasja uporabljeni tudi za namene prodajne analize (statistična obdelava, trženjske raziskave, segmentacija kupcev, obdelava preteklega nakupnega obnašanja) in za druge marketinške aktivnosti podjetja Kokopoko, Jerneja Confidenti o.d.d. (oglaševanje v spletnih iskalnikih in na družbenih omrežjih, remarketing, načrtovanje in izpeljava posebnih promocijskih in prodajnih akcij).

Za upravljanje spletne trgovine uporabljamo Shopify. Shopify je pogodbeni partner in zunanji ponudnik storitev, ki lahko zbira in obdeluje vaše podatke z uporabo standardnih tehnologij v industriji. Shopify politiko zasebnosti si lahko ogledate tukaj: https://www.shopify.com/legal/privacy

Osebne podatke zbiramo v skladu z namenom, za katerega ste nam jih posredovali.

Posredovanih osebnih podatkov ne bomo uporabili za druge namene.

 

Pravna podlaga

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe.

Uporaba osebnih podatkov

Osebne podatke uporabljamo izključno za namen, zaradi katerega ste nam podatke posredovali.

 

Shranjevanje podatkov

Dostop do vaših osebnih podatkov dovoljujemo le pooblaščenim osebam v spletni trgovini Kokopoko. Osebni podatki, ki jih hranimo v fizični ali elektronski obliki so strogo varovani pred nepooblaščenim dostopom, spreminjanjem, razkrivanjem ali uničenjem.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podano ob prijavi na e-novice lahko kadarkoli prekličete, tako, da se odjavite od e-novic s klikom na povezavo "odjava" na koncu e-novic, ali če nam to sporočite na elektronski naslov: info@kokopoko.si ali po pošti na naslov: KOKOPOKO, Jerneja Confidenti, Marezige 27b, 6273 Marezige.

Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Ostale osebne podatke, pridobljene v okviru pogodbenega sodelovanja (podatke pridobljene ob nakupu v spletni trgovini), hranimo na način in v rokih v skladu z veljavno zakonodajo.

Osebni podatki, oddani ob nakupu v naši spletni trgovini, se hranijo pri vseh povezanih pod-obdelovalcih, dokler je naša spletna trgovina objavljena in aktivna, razen v primeru, ko kupec zahteva izbris podatkov. Izbris podatkov lahko kupec sam sproži preko povezave "Moji podatki"  v nogi te spletne strani. Izbris bo anonimiziral vse osebne podatke uporabnika na naročilih uporabnika in jih nadomestil z generičnim tekstom. Anonimizirano naročilo bo ostalo shranjeno v našem sistemu.

V primeru, ko ta spletna trgovina preneha z delovanjem, se vsi podatki pri pod-obdelovalcih izbrišejo v roku treh mesecev.

 

 Posredovanje osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, razen izbranim pogodbenim partnerjem za zagotavljanje plačil, prevoza in drugih zadev, povezanih z vašim naročilom, katere prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov in Zakon o varstvu osebnih podatkov.

Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo.

 

Seznam uporabnikov osebnih podatkov

1. Pod-obdelovalci podatkov za e-novice:

 • Privy, 201 South St, 2nd Floor, Boston, MA 02111
  (storitev/aplikacija za pošiljanje e-novic)

2. Pod-obdelovalci podatkov za spletno trgovino:

 • Shopify International Limited, 1-2 Haddington Road, Dublin 4, D04 XN32, Ireland (storitev/aplikacija spletne trgovine);
 • Pošta Slovenije d.o.o. (transportni partner).

 

Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico:

 • do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas,
 • do popravka podatkov,
 • do omejitve obdelave,
 • do izbrisa podatkov ter
 • do prenosljivosti podatkov.

Naštete pravice lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: info@kokopoko.si ali po pošti na naslov: KOKOPOKO, Jerneja Confidenti o.d.d., Marezige 27b, 6273 Marezige.

Zavezujemo se, da bomo vašo zahtevo obravnavali in jo rešili v roku 30 dni od prejema.

 

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki, kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Kaj so piškotki

Piškotek je majhna datoteka, ki prosi za dovoljene, da se zapiše na trdi disk vašega računalnika.

Ko se enkrat strinjate, je datoteka dodana in piškotek pomaga analizirati spletni promet ali pa vam sporoči, ko obiščete specifično spletno stran.

Piškotki dovoljujejo, da se aplikacije odzivajo glede na vaše individualne zahteve. Aplikacija lahko prikroji svoje operacije glede na vaše potrebe, želje z zbiranjem in hranjenjem informacij o vaših preferencah.

Spletni promet uporabljamo za identifikacijo, katere strani so bile uporabljane. To nam pomaga analizirati podatke o našem spletnem prometu in pomaga izboljšati našo spletno stran na način, da jo prikrojimo vašim individualnim potrebam. Te podatke uporabljamo le za analitične potrebe in jih nato odstranimo iz sistema.

Celostno nam piškotki pomagajo, da vam zagotovimo kar najboljšo spletno stran, s tem da nam omogočijo spremljanje, katere strani se vam zdijo zanimive in katere ne.

Piškotek nam v nobenem primeru ne omogoča dostopa do vašega računalnika in kakršnekoli druge informacije o vas, kot do tistih, ki ste jih delili z nami.

Se lahko v celoti izognem nalaganju piškotkov

V kolikor sploh ne želite, da se piškotki iz naše strani nalagajo na vaš računalnik, lahko to možnosti izklopite v nastavitvah vašega brskalnika. V tem primeru ne boste prejeli nobenega piškotka.

V kolikor vaš brskalnik takih nastavitev ne podpira, predlagamo, da ga nemudoma nadomestite s sodobnejšim in varnejšim. Velika večina brskalnikov v uporabi (99%) vsebuje možnost nastavitve stopnje vaše zasebnosti in tudi možnost onemogočanja nalaganja piškotkov.

 

Zadnjič posodobljeno 3.01.2024