SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

1. Splošni pogoji

Splošni pogoji za uporabo spletne trgovine www.kokopoko.si določajo pogoje, omejitve in način uporabe spletne trgovine www.kokopoko.si, pogoje prodaje, ki jo izvaja ponudnik preko spletne trgovine www.kokopoko.si ter pogoje nakupa izdelkov preko spletne trgovine www.kokopoko.si.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino www.kokopoko.si upravlja lastnica Jerneja Confidenti o.d.d. (v nadaljevanju tudi prodajalec/ponudnik /podjetje).

Podatki podjetja:

Polno ime: Kokopoko, spletna trgovina, Jerneja Confidenti o.d.d.

Kratko ime: Kokopoko, Jerneja Confidenti o.d.d.

Naslov: Marezige 27B, 6273 Marezige

Transakcijski račun: SI56 2900 0001 7308 052 (Unicredit Banka Slovenije)

Davčna številka: 25333232

Elektronski naslov: info@kokopoko.si

Kontaktna številka: 040 517 787 (Jerneja)

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 04.11.2016 (AJPES, izpostava Ljubljana).

Srg vpisa subjekta: S2016/18061

2. Nakup

V spletni trgovini www.kokopoko.si se izdelke kupuje izključno preko interneta. Oddana naročila se štejejo kot dokončna.

Prodajalec si v primeru, če ugotovi, da pod spodaj navedenimi pogoji ne more izvesti naročila, pridržuje pravico do zavrnitve naročila.

2.1 Postopek nakupa

 • S klikom na besedo ’’v košarico’’ izdelek dodate na seznam vašega naročila.
 • Izdelke iz košarice lahko odstranite s klikom na gumb "odstrani’’ (znak x).
 • Ob spremembi naročene količine, kliknite na gumb "posodobi".
 • Po pregledu naročila, kliknite na gumb "zaključek naročila".
 • Vnesite pristopne podatke.
 • Preverite svoje podatke in jih po potrebi dopolnite.
 • Izberite način prevzema in plačila blaga.
 • S klikom na gumb "zaključi naročilo" oddate naročilo, ki ga ni več mogoče spremeniti.
 • Na elektronski naslov, naveden v postopku naročila, prejmete ponudbo blaga, ki ste ga izbrali.

2.2 Cene

Cene so označene v valuti EUR in so končne.

Cene v spletni trgovini veljajo samo za nakupe preko spletne trgovine. Cene za izbrano blago veljajo na dan opravljenega nakupa.

Stroški dostave niso vključeni v ceno in se obračunajo ob oddaji naročila.

2.3 Rok veljavnosti ponudbe in cen

Ponudba in cene veljajo v trenutku nakupa do umika oziroma preklica.  

2.4 Posebne ponudbe

V spletni trgovini občasno potekajo akcije in posebne ponudbe.

Te so aktualne v navedenem obdobju in veljajo izključno za spletne nakupe. Akcijska in posebna ponudba je objavljena tudi v posebnem razdelku.

3. Izdelava izdelkov

Vsi izdelki v Spletni trgovini so v celotni ročno izdelani v Sloveniji in so avtorsko delo. To velja za izdelke, embalažo, grafično podobo in tudi za fotografije izdelkov. 

Zaradi različne svetlobe, nastavitve zaslonov ali kompozicije vzorcev na lesu, grafikah lahko pride do odstopanj med fotografijami in dejanskimi izgledi izdelkov.

4. Naročanje

Sprejeta naročila v spletni trgovini www.kokopoko.si se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izvedena.

Kupec lahko po oddaji elektronskega naročila v 24 urah odstopi na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov info@kokopoko.si.

4.1 Odstop od naročila

Pri pogodbah sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga. Prevzem blaga se zgodi nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43. člena tega zakona. Oziroma, če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Če potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo, se šteje za vračilo izdelkov.

Ponudnik lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler kupec ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kako se stranki dogovorita.

Zaradi lažje obdelave kupčevega odstopa od kupoprodajne pogodbe, prodajalec predlaga kupcu, da vrnjenemu blagu predloži tudi obvestilo o odstopu. Obrazec z obvestilom o odstopu najdete tu.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini.

V primeru odstopa od pogodbe bo ponudnik nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe (oziroma po prejemu vseh potrebnih podatkov kupca, ki so potrebni za identifikacijo kupca: ime in priimek, št. naročila) in vrnjenega blaga, vrnil vsa prejeta plačila, ki se nanašajo na kupoprodajno pogodbo od katere kupec odstopa. Plačila bo ponudnik kupcu vrnil z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je kupec uporabil ob nakupu vrnjenega blaga. Razen v primeru, če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če zaradi tega ponudnik ne nosi nobenih stroškov.

Ponudnik si pridružuje pravico do zavrnitve blaga kupcu, ki zlorablja pravico do odstopa od pogodbe skladno s 43.č ZVPot.

Kupec, ki ni potrošnik v skladu z ZVPot, svoje pravice do odstopa od pogodbe uveljavlja z veljavno zakonodajo.

V primeru odstopa od pogodbe kupca bremeni strošek vračila prejetega blaga. Paketov z odkupnino ne sprejemamo.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v primeru naročila produkta, ki je izdelan po njegovih navodilih in prilagojen njegovim izrecnim zahtevam (skladno z 2. točko 5. odstavka 43.č člena ZVPot).

4.2 Zavrnitev naročila

Če pri naročilu ugotovimo, da jga pod navedenimi pogoji ne moremo izvesti, ker ne razpolagamo z zadostnimi podatki, ga lahko zavrnemo.

4.3 Obdelava naročila

Po prejemu naročila pričnemo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo naročila. Pri izbiri opcije plačila "po predračunu" bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu finančnih sredstev na TRR.

4.4 Hranjenje naročila

Z oddajo naročila v spletni trgovini www.kokopoko.si se strinjate s plačilom in s tem sklepate kupoprodajno pogodbo. Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja.

Na pisno zahtevo lahko kupec kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu.

5. Način plačila

Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.kokopoko.si se zavezujete, da boste glede na izbrani način plačila poravnali kupnino.

Izbirate lahko med dvema načinoma plačila in sicer:

 • Nakazilo po predračunu: Na vaš e-naslov, ki ga boste navedli ob oddaji naročila, vam bomo poslali predračun z kupnino in poštnino za vaše naročilo (če je poštnina brezplačna, bo predračun le za kupnino). Ko bo predračun poravnan, bomo naročilo poslali v nadaljnjo obdelavo in vam v najkrajšem možnem času poslali paket izdelkov. Če predračuna ne poravnate v roku, navedenem na predračunu, bomo to razumeli kot preklic naročila in izdelke iz vašega naročila vrnili nazaj v prodajo v spletno trgovino Kokopoko. Naročeno blago vam bo dostavila Pošte Slovenije na naslov, ki ste ga navedli ob oddaji naročila. Če na izbranem naslovu v času dostave ne bo nikogar doma, boste v nabiralnik dobili obvestilo, v katerem bo navedeno mesto prevzema in rok, v katerem lahko prevzamete paket. Če v roku določenem v obvestilu paketa ne boste prevzeli bo paket vrnjen nazaj k nam (Kokopoko)
 • plačilo preko Paypal-a

6. Poštnina

Pri nakupu do 90 EUR znaša strošek dostave 4,50 - 8,00 EUR (odvisno od teže paketa. Za večje nakupe od 90 EUR dalje pa je dostava brezplačna. 

Ob posebnih akcijah je lahko dostava brezplačna ne glede na višino nakupa.

Dostavna služba si pri plačilu po povzetju lahko obračuna provizijo za izvedeno transakcijo skladno z njihovim veljavnim cenikom.

7. Splošni pogoji za dostavo blaga

Pakete Kokopoko dostavlja Pošta Slovenije. Kupci ste dolžni prevzeti blago od dostavljalca na naslovu, kot ga napišete v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa Pošta Slovenije.

Priporočamo vam, da ob prevzemu paketa preverite, ali se vsebina ujema z vašim naročilom, in da pravočasno sporočite morebitne reklamacije. 

V kolikor kakšnega izdelka, ki ste ga naročili, trenutno ni na zalogi, ga bomo poslali takoj, ko bo to mogoče.

Vse informacije o izdelkih v ponudbi in o njihovi dobavi dobite na e-naslovu info@kokopoko.si.

V primeru, da vam izdelka sploh ne bo mogoče dostaviti (zaradi ukinitve programa, razprodane zaloge idr.), imate pravico zahtevati vračilo že plačane kupnine in že plačanih stroškov dostave blaga.

Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno do 5 delovnih dni. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši se bomo potrudili, da vas o tem pravočasno obvestimo. Naročila pakiramo vsak delovni dan (izjema so bolniške ali druge izredne odsotnosti, o katerih vas bomo tudi pravočasno obvestili). Naročila izdelkov s plačilom po povzetju, bodo šla naprej v navedenem roku. Naročila izdelkov s plačilom po predračunu pa po prejemu plačila na naš trr.

Za blago, ki ni na zalogi je rok dobave od 10 - 15 delovnih dni, lahko tudi več. ( v primeru, če je material za izdelek razprodan in moramo počakati izdelavo in dostavo blaga).

Če naročate blago z različnimi roki dobave (npr. 1 izdelek iz zaloge in 2, ki nista na zalogi), bomo vaš paket izdelkov odpremili takrat, ko bodo vsi izdelki na zalogi. Če želite, da vam izdelke pošljemo ločeno takoj, ko so na voljo, nas na to opozorite in nam to tudi prosim sporočite. (info@kokopoko.si)

Če se vam z vašim naročilom izdelkov mudi (velja tako za blago na zalogi kot tisto, ki ga ni na zalogi), nam prosim tudi to sporočite in potrudili se bomo, da boste dobili paket v najkrajšem možnem času.

8. Stvarna napaka

Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Za spletne nakupe lahko kupec, ki je potrošnik v skladu z določbami ZVPot, uveljavlja reklamacijo iz naslova stvarne napake v roku dveh let, od kar je bila stvar izročena, kar izkazuje z originalnim računom in potrdilom o dostavi blaga.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice na sledeč način:

 • Če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
 • Kupec mora v reklamacijskem obrazcu o napaki, ki ga najde tu, natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.
 • Obvestilo o napaki lahko kupec ponudniku sporoči osebno, o čemer mu mora ponudnik izdati potrdilo.

Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu, ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako, ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom, ali
 • vrne plačani znesek.

Če napaka ni sporna, ponudnik čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni, ugodi kupčevi zahtevi.

Ponudnik pisno odgovori kupcu na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je napaka sporna.

Če ponudnik uniči ali izgubi proizvod, ki mu je bil dan v popravilo, vzdrževanje ali dodelavo, je dolžan kupcu po njegovi izbiri izročiti v osmih dneh nov enak proizvod ali mu takoj plačati odškodnino v višini drobnoprodajne cene novega proizvoda.

Reklamacija je veljavna ob predložitvi originalnega računa, potrdila Pošte Slovenije o dostavi ter izpolnjenem obrazcu.

Kupec je v primeru odobrene reklamacije za stvarno napako upravičen tudi do povračila morebitnega stroška dostave, ki ga je imel v primeru spletnega nakupa.

Kupec, ki ni potrošnik v skladu z ZVPot, svoje pravice do jamčevalnih zahtevkov uveljavlja z veljavno zakonodajo.

9. Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije.

To stori tako, da paket prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolni reklamacijski zapisnik.

Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

10. Politika zasebnosti in varovanja podatkov

Politika zasebnosti in varovanja podatkov je dostopna na tej povezavi: POLITIKA ZASEBNOSTI IN VAROVANJE PODATKOV

11. Varnost spletne trgovine

V spletni trgovinI www.kokopoko.si uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.

12. Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Stroške nastale s spremembo krije ponudnik.

13. Pritožbe, reklamacije in izvensodno reševanje potrošniških sporov

Pri Kokopoko spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Vsako pritožbo in reklamacijo jemljemo zelo resno, saj nam je zadovoljstvo kupcev izredno pomembno.

V primeru pritožb, sporov ali težav, naj se kupec na ponudnika obrne pisno preko elektronske pošte na info@kokopoko.si ali z dopisom poslanim na sedež podjetja. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Na vse pritožbe se ponudnik odzove v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor spora ni mogoče rešiti, je za reševanje spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Dne 14. 11. 2015 je pričel veljati Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (v nadaljevanju ZisRPS), ki ureja izvensodno reševanje domačih in čezmejnih sporov med podjetji in potrošniki s posredovanjem izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (v nadaljevanju: izvajalec IRPS). Skladno z navedeno zakonodajo ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov. Ponudnik omogoča spletno trgovino na območju RS in svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS): https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

14. Splošno

Ponudnik sme v skladu s svojo odločitvijo in spremembami poslovanja kadarkoli spremeniti vsebino splošnih pogojev.

Ponudnik bo uporabnike o spremembah splošnih pogojev obvestil na običajno zanesljiv način - z objavo na spletni strani.  Šteje se, da uporabnik soglaša s spremembami splošnih pogojev, če po objavi sprememb nadaljuje z uporabo spletne strani.

Splošni pogoji so bili nazadnje posodobljeni 3.01.2024