7 IDEJ KAKO ŽIVETI POZITIVNO IN SREČNO ŽIVLJENJE

V življenju nam včasih ne gre vse po načrtu. A obstaja nekaj preprostih in lahkotnih načinov, kako z majhnimi koraki ter spremembami izboljšamo kakovost svojega življenja.

Ni enotnega pristopa, ki bi nam vsem ustrezal. In tudi ne obstaja noben scenarij ali formula, ki bi ustvarila našo neskončno srečo.

Čeprav ni skrivnosti ali hitrih rešitev, ki bi samodejno izboljšale naše življenje pa imamo ogromen dostop do teh informacij. Nasvetov in "trikov" o vsem tem nam ne manjka, le če se malo potrudimo in jih poiščemo na spletu ali v knjigah. In vse te informacije, ki so nam na voljo lahko spremenimo v orodja, ki naše življenje ali samo določene trenutke obogatijo.

Kar lahko narediš zase je, da vzameš tista orodja, ki ti bodo služila in pustiš vse ostale. Vsa orodja ti ne bodo služila in mogoče ne boš uživala v vseh in čisto prav je tako.

Pomisli na bife s hrano. Vsi ljudje ne bomo(do) vzeli iste hrane. In to je čisto vredu in ena izmed najlepših stvari. Obstaja toliko različnih pogledov, idej in mnenj, ... da izberemo tisto, kar nas bo naredilo še bolj unikatne in edinstvene.

Danes ti predstavljam 7 idej, kako živeti bolj polno in srečno življenje. Izbira pa naj bo tvoja, katere ideje boš uporabila zase.

1. DNEVNIK HVALEŽNOSTI

Bo hvaležnost čez noč spremenila moje življenje? Nikakor ne. Ali hvaležnost lahko spremeni moje življenje? Vsekakor.

Zdaj pomisli na eno stvar, za katero si danes hvaležna. Nekaj ​​malega. Nekaj, kar se morda celo zdi, da ni veliko pomembno. Lahko sem hvaležna za kozarec pitne vode, za ljubečo družino in prijatelje, za dobro knjigo, topel dom,... To je le nekaj stvari za ketere smo lahko hvaležne. Nekateri preprosto tega nimajo in zato je dobor občutiti hvaležnost za tisto, kar imamo.

Naj bo tvoja naloga, da vsak dan poiščeš tri stvari za katere si hvaležna in jih zapiši v svoj dnevnik hvaležnosti.

2. PRENEHAJ SE KRIVITI

Krivda je vedno del preteklosti. Odgovornost je del sedanjosti. Živimo pa v sedanjem trenutku, ne v preteklosti.

Odgovornost je posledica naših trenutnih odločitev, ki jih sprejemamo vsak dan, vsak trenutek dneva. Sprejmimo odgovornost za svoje odločitve, ker nihče nikoli ni odgovoren za naš položaj - razen nas samih. Bolj ko smo pripravljeni sprejeti svojo odgovornost v svojem življenju, več moči imamo in to je lahko prvi korak do njihove rešitve.

3. IZBERI DOBRE VREDNOTE

Ko izberemo dobre/boljše vrednote se začnemo posvečati stvarem, ki so zares pomembne in predvsem izboljšajo naše počutje. Stranski učinki dobrega počutja pa so uspeh, sreča, zadovoljstvo, radost, užitek, ... Zato izberi zase najboljše vrednote.

4. NEHAJ ISKATI SREČO

Življenje je preprosto takšno kot je in sprejmimo ga z vsemi plusi in minusi. Ampak svoj čas in energijo namenimo tistim stvarem v življenju, za katere nam je resnično mar. Družini, prijateljem, dobri knjigi, pihanju milnih mehurčkov, ležanju na plaži ali pikniku v naravi, ... Spoznajmo, da je to preprosto dovolj. Ker ta preprostost  v življenju nam prinese trajno srečo v življenju.

Sreča ni nekaj, kar bi morali loviti. Če toliko energije usmerimo v iskanje, nam lahko na koncu manjkajo stvari, ki so tik pred nami.

5. NI VSE ALI NIČ

Živeti srečno življenje ne pomeni, da se nikoli ne zgodi nič slabega. Naše življenje (in tudi življenje drugih) bo šlo skozi vzpone in padce.

Pomisli na uspeh in neuspeh. Ti koncepti se dogajajo na različnih koncih, kajne? Toda v prostoru med njima se veliko dogaja.

In to kar se dogaja vmes je lahko krasno potovanje, ki ustavari najlepše spomine. Pot do cilja je veliko bolj pomembna kot samo dosežen cilj.

6. VEČ PRAZNUJ

Majhne korake in majhne zmage.  Praznovanje ne zahteva velike in posebne priložnosti.

Življenje je namenjeno nam, da ga živimo polno in srečno.

7. ZGRADI NAJLEPŠI ODNOS DO ...

SEBE! Pika, konec zgodbe.

Odnos, ki ga imaš s seboj je najbolj pomemben in vpliva na vse druge odnose v našem življenju.

Posveti se stvarem, ki ti prinašajo največ sreče, zadovoljstva in zdravja!

Maham, Jerneja

*****

20 načinov kako kvalitetno vlagati vase

Pozitivne afirmacije za mamice in otroke

Kako z otroki začeti dan brez kaosa?

Ne gre za to, da nimam časa.