KAKO Z OTROKI ZAČETI DAN BREZ KAOSA?

Če si se kdaj spraševala, kako si olajšati jutra si danes v dobri družbi.

Jutra so meni zelo ljuba ampak odkar imam dva fanta so moja jutra popolnoma drugačna. Kot mama sem ugotovila, da si je zjutraj težje vzeti čas zase. Zato sem se odločila, da bom fanta nekako vključila v jutranjo rutino, da ne bomo vsi pod stresom ter v hitenju in kaosu začeli dan.

Včasih so spremembe nujne, da lažje zakorakamo v novi dan.

Zbrala sem 3 ideje za jutranjo rutino z otroki brez stresa. Predlagam pa ti, da se na začetku osredotočiš na eno stvar. Če boš poskušala narediti vse stvari naenkrat te lahko to pripelje do neuspeha. Začni z tisto, ki ste ti zdi, da bi jo najlažje izvedla ali tisto, za katero meniš, da ti bo v jutranjih urah prinesla največjo in najboljšo spremembo.

Potem, ko ti postane ena navada rutina ji dodaj še eno in tako naprej ...

Pa začnimo. :)

ZAČNI EN VEČER PREJ

Kako se bo začelo tvoje jutro je veliko odvisno od tega, kakšen večer si imela prejšnji dan. Odlična večerna rutina te bo pripravila na naslednji dan. Preden ležeš k počitku lahko skupaj z otroki pripravite oblačila za naslednji dan. Tako imaš že eno skrb manj. Večerne priprave na naslednji dan ti zagotavljajo, da se boš bolje spočila in da si pripravljena na novi dan.

ZBUDI SE PRED SVOJIMI OTROKI

Tudi če vstaneš samo 15 min pred svojimi otroki mi verjemi, da se bo tvoje jutro začelo popolnoma drugače in tudi tvoj ton bo veliko bolj prijazen. Teh nekaj minutk ti omogoča, da se osredotočiš samo nase in da se tvoj dan začne v visoki prestavi.

Jaz svoj dan vedno začnem s hvaležnostjo. Zahvalim se za novi dan in za nove priložnosti, zahvalim se za moje tri drage fante in za čudovito življenje. Potem si ponovim nekaj svojim najljubših afirmacij ali pa preberem kak odlomek iz knjige. Spijem kozarec vode in šele potem začnem zbujati fanta za šolo. Vedno jih objamem in jim povem, kako rada jih imam. Pripravimo zajtrk, se oblečemo in odhitimo vsak na svojo stran. Rok v službo, fanta v šolo jaz pa si privoščim še sprehod in okrog 8 ure sedem v pisarno.

Priporočam ti, da zjutraj, ko vstaneš ne vzameš takoj telefona v roke. Socialna omrežja in novice te bodo počakale. :)

VKLJUČI OTROKE V SVOJO RUTINO

Skupaj lahko telovadite, naredite jogo, meditirate, izgovarjate pozitivne afirmacije, poslušajte glasbo, ... Pomebno je, da dan začnete z pozitivnimi rečmi. Tako ti kot tvoji otroci boste lažje premagovali vsakodnevne izzive.

Odkar sem se zavestno odločila za svojo jutranjo rutino sem opazila, da sem veliko bolj mirna in potrpežljiva. Čez dan čutim veliko več energije in če pogledam nazaj, mi je kar malo žal, da nisem jutranje rutine vpeljala že prej. Verjamem pa, da se vse zgodi ob pravem času ... :)

Če misliš, da je to zate velik izziv, naj te spomnim, da je vse odvisno od naših prioritet in da se z malo organizacije vse to da. Ne obremenjuj se z časom. Samo nekaj minutk te bo pripravilo na srečen in bolj produktiven dan.

Maš to, draga mama!

Maham, Jerneja

*****

Zakaj so afirmacije pomembne az otroke?

Kaj pomeni biti miren starš?

Kako ustavrimo pozitiven doma za otroka?

Kako biti dobra mama?

40 vprašanj za globje razumevanje otroka.