3 STVARI ZA KATERE NISTE ODGOVORNI

Kje se končajo naše odgovornosti do drugih? Včasih je težko najti mejo sploh, ko se pogovarjamo o medsebojnih odnosih.

V današnjem hitrem tempu življenja, kjer smo nenehno izpostavljeni pritiskom in pričakovanjem si vsi želimo trenutke za sprostitev in zabavo. Zato je potrebno sprejeti dejstvo, da si moramo znati postaviti meje in uživati življenje.

V tej objavi bomo raziskali tri ključne stvari za katere niste odgovorni in jih lahko sprejmete kot osvobajajoče dejstvo v vašem vsakdanjem življenju.

NISTE ODGOVORNI ZA:

1. Spreminjanje in rast druge osebe

Kljub temu, da ste to trditev že večkrat slišali je pomembno ponoviti, da ne moremo resnično vplivati na druge ali jih spreminjati. Razen, če so sami pripravljeni na to. Osebna rast je odgovornost in odločitev, ki jo mora vsak posameznik sprejeti zase.

Namesto, da se obremenjujemo s spreminjanjem drugih si vzemimo čas za osredotočanje na lastno osebno rast. To je ključ do notranjega zadovoljstva in izpolnjenega življenja.

2. Zaščititi druge pred nepremišljenimi odločitvami

Vsak izmed nas ima svobodo izbire. Izbiramo, kako bomo odreagirali na dogodke in oblikovali svoje življenje. Zato odločitve in dejanja drugih niso naša odgovornost.

Moramo razumeti, da imamo vsi pravico do lastnih odločitev pa naj bodo te dobre ali slabe. Namesto, da prevzemamo breme odločitev drugih si raje privoščimo svobodo sprejemanja lastnih odločitev. S tem bomo ohranjali notranjo harmonijo in dovolili drugim, da živijo svoje življenje po lastnih pravilih.

3. Zahteve in pričakovanja drugih

Beseda 'pričakovanje' pogosto nosi negativen prizvok saj jo povezujemo z zahtevami družbe, staršev, okolja v katerem živimo, ... Pričakovanja so prisotna tudi na družbenih omrežjih zato je ključno, da ostanemo osredotočeni na to, da živimo po lastnih pričakovanjih. Ustvarite si svoj prostor za življenje po lastnih vrednotah in ciljih.

Življenje je in bo vedno polno izzivov. Pa vendar se lahko osvobodimo bremen za katere nismo odgovorni.

Sprejemanje dejstva, da ne moremo nadzirati drugih nam omogoča, da živimo bolj svobodno in sproščeno. To je ključ do resničnega zadovoljstva in notranjega miru v našem vsakdanjem življenju.

Maham, Jerneja

*****

Brezplačni e-priročnik hvaležnosti

Je ok biti ne ok?

Živeti v sedanjem trenutku.

Moč pisanja dnevnika hvaležnosti.

Ples življenja

Kdaj in kako postane življenje bolj lahkotno?

Kako diši sreča?

To bo spremenilo tvoje življenje.

Kaj je "vision board"?

7 korakov do srečnega življenja.