7 KORAKOV DO SREČNEGA ŽIVLJENJA

Sreča je kot dragocen zaklad, ki ga vsak išče na svoji poti.

Ni enostavenega recepta za dosego sreče, ker je to edinstvena izkušnja, ki jo oblikujejo različni dejavniki. Ključno pa je notranje ravnovesje, ki ga gradimo z vsakodnevnimi dejanji.

Sreča niso dragi parfumi ali torbice. Sreča se skriva v malenkostih, v trenutkih radosti in hvaležnosti za drobne stvari. Odkritje tega zaklada zahteva zavedanje in prisotnost v sedanjem trenutku.

Pomembno je slediti svojim strastem, skrbeti zase, graditi globlje odnose in negovati hvaležnost za to, kar že imamo. Ne iščite sreče v zunanjih dejavnikih ampak tam, kjer že je. Okrog vas.

Danes ti predstavljam 7 korakov do bolj srečnega življenja.

1. BODITE HVALEŽNI - vsak dan si vzemite nekaj minut za hvaležnost. Zahvalite se stvari, ki jih že imate. Osredotočanje na pozitivne vidike življenja krepi naš občutek radosti in sreče.

2. NEGUJTE ODNOSE - negujte svoje odnose z ljubeznijo, razumevanjem in spoštovanjem. Družina, prijatelji in skupnost so dragoceni stebri za naše srečno življenje.

3. IZKORISTITE VSAK DAN - življenje je prepletanje trenutkov. Posvetite se temu, da vsak dan naredite nekaj, kar vas osrečuje in izpolnjuje.

4. POSTAVITE CILJE - določite si realne cilje in z vztrajnostjo in trdim delom sledite njihovi poti do cilja. To bo krepilo vaš občutek zadovoljstva ob dosežkih.

5. USTVARITE POZITIVNO OKOLJE - okolje v katerem živite in delate lahko zelo vpliva na vaše počutje. Poskrbite za pozitivno okolje - (doma in v službi), ki podpira vaše cilje in vzpodbuja vašo srečo.

6. BODITE RADOVEDNI - nikoli ni prepozno za rast in razvoj. Ohranite radovednost, postavite si vprašanja in se učite novih stvari kar bo ohranjalo vaš um svež in vaše življenje zanimivo.

7. SKRBITE ZA SVOJE TELO & UM - redna telesna vadba, zdrava prehrana in čas za sprostitev so ključni za uravnoteženo življenje. Skrb za telo pripomore k boljšemu počutju in jasnemu umu.

Izziv sreče leži tudi v sprejemanju sprememb, iskanju smisla ter razvoju osebne rasti in zadovoljstva. Ne pozabite, da je pot do sreče potovanje ne cilj.

Zato si vzemite čas za male radosti, negujte odnose, sledite svojim sanjam in vedno ostanite odprti za nove izkušnje. 

Sreča je v nas samih, in ko jo začutimo osvetli vsak korak naše poti.

Maham, Jerneja

*****

Brezplačni e-priročnik hvaležnosti

Moč pisanja dnevnika hvaležnosti.

Kdo so srečni ljudje?

Živeti v sedanjem trenutku.

Zakaj je pomembno gojiti hvaležnost?

Ples življenja

Kako ustavim negativne misli?

Kdaj postane življenje lahkotno?

To bo spremenilo tvoje življenje.

Je ok biti ne ok?

Kako diši sreča?

Kaj je "vision board"?

Ste ujeti v primežu strahu?