KAJ JE "VISION BOARD"?

Ali se kdaj počutite, kot da vas neuspeh drži nazaj?

Ali vas strah paralizira, ko pomislite na morebiten neuspeh?

Verjetno se sprašujete ali je sploh vredno tvegati, če obstaja možnost, da pademo. Tudi jaz sem bila tam.

Strah pred neuspehom je ovira, ki ustavi naše korake in prepreči, da bi dosegli svoje cilje. Morda se sprašujete kako se znebiti tega občutka nemoči in se znova podati v neznano s polno močjo in zaupanjem.

Predstavljam vam orodje, ki mi je pomagalo preseči strah pred neuspehom - 'Vision Board'. S tem močnim in preprostim orodjem sem lahko usmerila svoje misli in fokusirala svoje cilje namesto, da bi se osredotočala na strahove in dvome.

KAJ JE "VISION BOARD"?

Je vizualno orodje (gre za osebni projekt posameznika), ki vključuje zbirko fotografij, slik, citatov, besedil, ki predstavljajo naše cilje, sanje, želje, vrednote ... 

Služi nam kot inspirativna podpora pri vizualizaciji in uresničevanju teh ciljev. Z ustavrjanjem "vision boarda" lahko bolj jasno opredelimo kaj želimo doseči.

S tem se povečuje naša motivacija, osredotočenost in samozavest pri doseganju postavljenih ciljevLahko ga ustvarite za osebno rast, kariero, odnose, potovanja, več časa zase, zdravje ali katerokoli področje svojega življenja, ki ga želite izboljšati.

KAKO DELUJE "VISION BOARD"?

  1. Daje nam vizualno moč: S postavljanjem ciljev in sanj na vidno mesto sem vsak dan dobivala vizualni opomnik o svojih ciljih.

  2. Nas motivira: S pozitivnimi slikami in citati sem si ustvarila navdih in motivacijo, ki me je spodbujala, ko sem se soočala z izzivi.

  3. Fokusiramo se na cilje: 'Vision Board' mi je pomagal jasno opredeliti, kaj želim doseči in odpravil nepotrebne strahove pred neuspehom.

KAKO IZDELAM "VISION BOARD"?

Določite si cilje: Preden začnete z izdelavo, razmislite o ciljih, ki jih želite doseči. To lahko vključuje kariero, družino, zdravje, hobije, potovanja itd.

Zberite material:

  • Revije in časopisi: Poiščite revije in časopise ter izrežite slike, besedila ali simbole, ki predstavljajo vaše cilje.
  • Slike s spleta: Če ne najdete primerne slike v revijah lahko slike poiščete na spletu in jih natisnete.
  • Osebne fotografije: Dodajte tudi svoje fotografije, ki predstavljajo srečne trenutke ali dosežke.

Izberite podlago: Lahko uporabite plakat, karton ali kakšno drugo trdno podlago. Velikost izberite glede na vaše želje.

Urejanje in postavitev:

  • Organizacija: Razmislite o tem, kako boste organizirali svoje cilje na vision boardu. Lahko jih razporedite po temah ali jih postavite tako, da sledijo vašim dolgoročnim ciljem.
  • Estetika: Pazite, da bo vision board privlačen za vaše oči. Barve, slike in besedila naj odražajo pozitivno energijo.

Lepilo in trakovi: Prilepite izbrane slike in besedila na vašo podlago. Lahko uporabite lepilo, trakove ali celo že pripravljene nalepke.

Dodajte osebno noto: Poleg tega, da dodate slike in besedila lahko na vision board dodate tudi osebne rokopise, misli ali cilje, ki jih napišete sami.

Postavite vision board na vidno mesto: Postavite svoj vision board na mesto, kjer ga boste vsak dan lahko videli. To vam bo pomagalo ohranjati osredotočenost na vaše cilje.

Redno posodabljajte: Vision board ni statičen. Redno ga posodabljajte glede na spremembe v vašem življenju ali nove cilje, ki jih želite doseči.

Vision board je orodje, ki vam lahko pomaga vizualizirati in doseči svoje cilje. Ko ga redno pregledujete vam lahko pomaga ohranjati motivacijo in osredotočenost na poti do uspeha.

Strah pred neuspehom je naraven, toda z orodjem 'Vision Board' sem spoznala, da je v moji moči, da se osvobodim prepričanj. S postavljanjem ciljev na papir in ustvarjanjem vizualnega spomina sem lahko presegla svoje omejitve.

Ne dopustite, da vas strahovi zadržujejo. S 'Vision Board'-om lahko osvetlite pot do svojih sanj in premagate strah pred neuspehom ter dosežete svoj polni potencial.

Srečno na vaši poti!

Maham, Jerneja

*****

Tudi v dnevniku hvaležnosti SIJAJ ŽIVLJENJA najdeš prostor, da ustvariš svoj "vision board". Dnevnik najdeš tukaj. 

 

*****

Brezplačni e-priročnik hvaležnosti

Živeti v sedanjem trenutku.

Moj čudežni uspeh čez noč

Intervju

Moč pisanja dnevnika hvaležnosti.

7 korakov do srečnega življenja.

Kako diši sreča?

Kdaj postane življenje lahkotno?

Je ok biti ne ok?

Kako ustavim negativne misli?

Ste ujeti v primežu strahu?

To bo spremenilo tvoje življenje.