MOČ PISANJA DNEVNIKA HVALEŽNOSTI

Če bi lahko vzpostavila eno preprosto navado, ki bi spremenila tvoje življenje bi bila to prav gotovo praksa pisanja dnevnika hvaležnosti.

To ni le še eno opravilo na seznamu, ampak močno orodje za krepitve notranje moči in povečanje sreče.

Pisanje hvaležnosti nas usmeri v sedanji trenutek, trenutek, ki ga živimo zdaj. To je ključnega pomena, saj nam omogoča, da se ustavimo in resnično začutimo vse dobro, kar že imamo v tem trenutku.

Smo v svetu, kjer nas pogosto zanesejo skrbi za prihodnost ali pa nas zazibajo spomini na preteklost. A ko se usedemo in začnemo zapisovati stvari, za katere smo hvaležni, se premaknemo v sedanji trenutek. To je kot nekakšen 'reset' za naš um.

Kako je lahko tako enostavno?

Vzameš si le nekaj minut svojega dneva, sedeš in zapišeš nekaj stvari, za katere si hvaležena. Morda se sliši banalno vendar je v tem preprostem dejanju nekaj magičnega.

Ko začneš to prakso, se odpreš novemu pogledu na svet okoli sebe. Namesto da se osredotočaš na stvari, ki jih morda nimaš, se začneš zavedati vseh darov, ki jih že imaš v svojem življenju.

Vsakdanje stvari, kot je sončen dan, prijazen nasmeh nekoga, ki ga srečaš, ali pa preprosto dejstvo, da dihaš in živiš.

To ni le o "pozitivnem razmišljanju" - gre za zavestno usmerjanje svoje pozornosti na dobre stvari, ki so že prisotne v tvojem življenju. In ko začneš to početi redno, se začnejo dogajati presenetljive spremembe.

Pisanje dnevnika hvaležnosti ti lahko pomaga izboljšati razpoloženje in zmanjšati stres. Ko se osredotočiš na stvari, za katere si hvaležna se tvoja perspektiva razširi. To pomaga tudi pri premagovanju izzivov saj te spodbuja k iskanju pozitivnih vidikov v težkih situacijah.

Ne gre za to, da ignoriraš težave ali da se pretvarjaš, da vse teče popolno. Gre za to, da kljub težavam najdeš tiste iskrice svetlobe, ki osvetljujejo tvojo pot.

Ko začneš videti svet skozi oči hvaležnosti, postane vsak dan bolj izpolnjen.

In ne pozabi, da ni pravilnega načina za to. Tvoj dnevnik hvaležnosti je popolnoma tvoj prostor.

Lahko so to kratki stavki, opisi dogodkov ali pa risbe, ki predstavljajo stvari za katere si hvaležna. Pomembno je le, da to delaš z ljubeznijo in iskrenostjo.

Če še nisi poskusila, zakaj ne bi začela že danes? Vzemi si nekaj trenutkov, vzemi svoj dnevnik in začni zapisovati stvari, za katere si hvaležena. To je ena najmočnejših praks, ki jih lahko izvajaš za svoje duševno zdravje in srečo.

Zapis za zapisom, se bo tvoj dnevnik hvaležnosti izpolnjeval s čudovitimi trenutki tvojega življenja. In ko se boš ozrl nazaj nanj boš presenečena, kako ti je lahko tako preprosta navada prinesla toliko radosti in notranjega miru.

Želim ti veliko čarobnosti na tvoji poti,

Jerneja

*****

NOVO! Od danes naprej najdeš DNEVNIK HVALEŽNOSTI tudi na naših poličkah. 

Pomahajte v pozdrav novemu dnevu s čutnim dnevnikom, ki odpira vrata v čaroben svet hvaležnosti in notranjega ravnovesja.

  

Na vsaki strani tega dragocenega dnevnika hvaležnosti boste odkrili dotike nežnosti, ki bodo osvetlili vašo pot.

*****

Moj čudežni uspeh čez noč

Intervju

Kako začeti z meditacijo?

Kako najdem svoj notranji mir?

Kako premagam negativne misli? 9 načinov

Pot k notranjemu sijaju. 5 načinov negovanja duše.

Sporočilo sebi

Brezplačni e-priročnik hvaležnosti

Živeti v sedanjem trenutku.

Zakaj je pomembno gojiti hvaležnost?

Kaj se dogaja z našim telesom, ko smo hvaležni?

Kako vadim hvaležnost?

Ples življenja

To bo spremenilo tvoje življenje.

Kako ustavim negativne misli?

Kdaj in kako postane življenje bolj lahkotno?

Kako diši sreča?

Kaj je "vision board"?

7 korakov do srečnega življenja.

Kaj so afirmacije?

Afirmacije za otroke & mamice.