OK JE BITI NE OK

Imate slab dan? Vredu je. Vsi jih imamo. 

Dovolite si, da se počutite slabo, žalostno, razočarano. Vredu je. Vi ste vredu.

Biti ne v redu je čisto človeško. Včasih se počutimo izgubljene ali pa se preprosto počutimo, kot da ne dosegamo pričakovanj, ki smo si jih postavili, ali ki jih drugi postavljajo do nas. Vse to je normalno in velja za vsakogar.

Nerealno je misliti, da moramo biti ves čas srečni.

Včasih si je težko priznati, da nismo v redu vendar je to prvi korak k naši izboljšitvi. To pomeni, da smo dovolj pogumni, da se soočimo s svojimi občutki, da jih razumemo in se naučimo iz njih. Neuspehi, razočaranja, stres, tesnoba - vse to je del življenja, ki ga vsi doživljamo in ne definira naše vrednosti.

Tako kot puzzle, ki ga moramo sestaviti, da dobimo celotno sliko. In vsak košček je poseben, unikaten, nenadomestljiv.

Pomembno je (!), da se zavedamo, da imamo moč spremeniti naše počutje. To lahko vključuje iskanje pomoči, pogovor s prijateljem ali strokovnjakom, spremembo življenjskega sloga ali preprosto sprejemanje, da imamo slabe dni in s tem ni nič narobe.

Biti ne v redu je le del naše poti in ne končna destinacija. Zavedanje, da smo ranljivi je ključno za grajenje sočutja do sebe in do drugih.

Ključno je, da se zavedamo, da je biti ne v redu začasno stanje in ne oznaka naše vrednosti, ker nam to omogoči, da se osredotočimo na rešitve.

Namesto da se obremenjujemo s tem kaj ni v redu, lahko usmerimo svojo energijo v to kako narediti naslednji korak. In ko si priznamo, da nismo vredu se počutimo bolje, čutimo več energije, samozavesti, volje, ... da stopimo iz cone udobja ter raziskujemo nove priložnosti.

Namesto da se borimo proti svojim občutkom, si dovolimo biti v tem trenutku. To je pot k resnični osebni rasti in sreči.

ZA VAS SEM PRIPRAVILA 5 KORAKOV, KAKO PREŽIVETI "SLAB DAN"

1. korak: ZAKAJ SEM SLABE VOLJE?

Najprej morate priti do jedra občutka. Imate slab dan, ker ste opazili, da z nečim odlašate? Ste pojedli preveč, potem ko ste prisegli, da ste letos v najboljši formi? Se počutite osamljene? Vas je nekdo drug spravil v slabo voljo?

Prenesite vsa svoja čustva na papir ali se o tem pogovorite z nekom. To vam bo pomagalo, da se odprete vsem dobrim stvarem, ki vam jih lahko prinese preostanek dneva/tedna.

Z razumevanjem in sprejemanjem svojih čustev boste zlahko izpustili situacije na veliko bolj zdrav način. Ni se vam treba boriti proti slabim občutkom le sprejmite jih kot del svojega življenja. V življenju je vedno ravnovesje.

Vedno so dobri dnevi in ... manj dobri dnevi. In to je povsem v redu.

Zakaj bi se borili proti slabim dnevom? Sprejmi jih. Dovolite si dneve, ko se ne počutite tako dobro. 

Vsak dan se vprašajte, kako se počutite. Ponovno se povežite s seboj. Pokažite si nekaj ljubezni in sočutja.

2. korak: NAREDITE NEKAJ PRODUKTIVNEGA.

Vse majhne zmage se bodo seštele in počutili se boste veliko bolje, ko boste pogledali nazaj in videli, da se je na slab dan vseeno zgodilo nekaj dobrih stvari.

3. korak: VZPOSTAVITE RUTINO.

To je ključnega pomena za vaše duševno in fizično zdravje. Morate poskrbeti zase. Postavite se na prvo mesto.

Naredite si seznam vseh majhnih stvari, ki vas osrečijo in jih potem tudi naredite. Prižgite si dišečo svečo. Oglejte si svoj najljubši film. Dolgo se tuširajte. Med početjem teh stvari se osredotočite na svoje dobro počutje. 

4. korak: BODITE ZASE

Bodite tam zase. Da, seveda lahko pokličete prijatelje in se družite z njimi, da prebolite slab dan. Ampak najpomembneje je, da morate biti sam sebi najboljši prijatelj.

Vedite, da je v redu imeti slab dan vendar pazite, da vas ne pitegne blobje v luknjo. vedno imejte v mislih, da ste neverjetna oseba, ki si zasluži le najboljše, kar lahko ponudi svet.

Podprite se, imejte se radi, skrbite zase. Predvsem pa ne dovolite, da bi vas kdo drug spremenil.

5. korak: BODITE HVALEŽNI

Hvaležnost vam bo pomagala preboleti slab dan na bolj pozitiven način.

Ne glede na to kako slabo se nekaj zdi je v vsaki situaciji vedno nekaj pozitivnega. Ne glede na to ali gre za lekcijo, ki ste se jo naučili ali kaj drugega v procesu. Vedno se najde nekaj, za kar ste lahko hvaležni.

Bodi hvaleženi za nove priložnosti, za družino, iskrene prijatelje, topel in varen dom, da lahko spijete kozarec pitne vode, ... Ničesar ne jemljite za samoumevno.

Naučite se najti dobro v slabem. Na koncu dneva je vse odvisno od perspektive.

Torej, če povzamem, bodite hvaležni za to kar ste in za vsak korak na poti na kateri ste.

Ste božansko vodeni in podprti. 

Maham, Jerneja

*****

Začnite svojo preobrazbo in odkrijte svojo moč s pisanjem dnevnika hvaležnosti SIJAJ ŽIVLJENJA. Vaše življenje bo postalo boljše, odpravili boste slabe misli in hitreje boste prišli do svojih sanj.

Svoj izvod lahko naročite tukaj. 

 

*****

Brezplačni e-priročnik hvaležnosti

Živeti v sedanjem trenutku.

Intervju

Moč pisanja dnevnika hvaležnosti

Kaj se dogaja z našim telesom, ko smo hvaležni?

Kako vadim hvaležnost?

Moj čudežni uspeh čez noč

Zakaj je pomembno gojiti hvaležnost?

Ples življenja

Kako ustavim negativne misli?

Kako diši sreča?

To bo spremenilo tvoje življenje.

Kdaj postane življenje lahkotno?

7 korakov do srečnega življenja.

Kaj "vision board"?

Ste ujeti v primežu strahu?