ZAKAJ JE POMEMBNO GOJITI HVALEŽNOST?

Ko zaprem oči in se potopim v tišino svojega srca, začutim hvaležnost.

Hvaležnost za vsak utrip svojega srca, ki mi podarja življenje, za vsak dih, ki polni moja pljuča s svežim zrakom. Tukaj postanejo vsi trenutki, ki sem jih preživela dragoceni. Spoznam, da je vsaka sekunda, vsak dotik, vsaka beseda, ki sem jo izrekela ali slišala dragoceno darilo življenja.

Morda se vam zdijo vaše noge in roke samoumevne, a nekdo jih nima. Morda vam je samoumevno, da vidite, vohate in tipate a vseh čutov vsi ljudje nimajo. Morda se vam zdi samoumeven vaš partner poleg vas, a nekdo sanja o prav taki ljubeči osebi. Vse našteto in seveda še mnogo več skoraj vsi ljudje kdaj pa kdaj jemljemo za samoumevno.

To kar že imamo je dragoceno darilo, ki ga ne smemo jemati za samoumevno.

Ko se enkrat začnemo za vse te 'samoumevne' stvari v življenju zahvaljevati pa se naše duševno zdravje bistveno izboljša in opazimo tudi konkretne spremembe v našem življenju in v vseh odnosih.

Občutek hvaležnosti nas povezuje z resničnostjo, da smo del nečesa večjega od nas samih. Ko se zahvaljujemo za vse kar imamo se povežemo s svojo notranjo močjo in to nas napolni s pozitivno energijo. Hvaležnost je kot sonce, ki obsije naše srce in nas ogreje s svojo toplino. Ko jo negujemo in jo gojimo postane naša duša kot cvet, ki zacveti v polnem sijaju.

Vsak dan imamo priložnost, da se zahvalimo za vse kar imamo. Za ljubeče ljudi, ki so del naše zgodbe, za vsak trenutek radosti, za vsak izziv, ki nas naredi močnejše. Ko se zavedamo vseh darov, ki nam jih življenje ponuja se nam odprejo vrata do obilja in izpolnitve.

Zato je hvaležnost ključ do notranjega miru in sreče, ker nas uči ceniti tisto kar imamo, namesto da hrepenimo po tistem, česar nimamo.

Zato se danes zahvalite za vse, kar imate. Za vsak dih, za vsak korak, za vsak trenutek ljubezni. Naj bo hvaležnost vaša spremljevalka na poti življenja saj boste v njej našli neizmerno bogastvo in srečo. Poskusite!

Maham, Jerneja

*****

Intervju

Sporočilo sebi

Kako začeti z meditacijo?

Moj čudežni uspeh čez noč

Kako premagam negativne misli? 9 načinov

Kaj se dogaja z našim telesom, ko smo hvaležni?

Kako vadim hvaležnost?

Pot k notranjemu sijaju. 5 načinov negovanja duše.

Brezplačni e-priročnik hvaležnosti

Moč pisanja dnevnika hvaležnosti

Kdo so srečni ljudje?

Živeti v sedanjem trenutku.

To bo spremenilo tvoje življenje.

Ples življenja

Kako ustavim negativne misli?

Kdaj in kako postane življenje bolj lahkotno?

Kako diši sreča?

Kaj je "vision board"?

7 korakov do srečnega življenja.

Kaj so afirmacije?

Afirmacije za otroke & mamice.