KAKO VADIM HVALEŽNOST?

Tako, da se vsak dan odločim in se posvetim svojemu dnevniku hvaležnosti. Zavedam se, da se je pomembno vsak dan zahvaliti za vsaj tri stvari, ker to bogati moje življenje in me osrečuje na načine, ki jih prej nisem niti opazila.

Življenje je že itak sestavljeno iz neskončnih to-do obveznosti pa vendar znam ustaviti ta vrtiljak in se osredotočim na tisto kar resnično šteje.

Zahvalim sem se za drobne trenutke sreče, ki sem jih prej pogosto spregledala: za sončni vzhod, ki mi polepša jutro, za topel nasmeh neznanca na ulici, za vonj po sveže skuhani kavi, ki me prebudi ob začetku novega dneva.

Ampak nisem samo hvaležna za samo lepe trenutke. Prav tako sem hvaležna za izzive in lekcije, ki  mi jih prinaša vsak nov dan. Ti trenutki me oblikujejo in mi dajejo priložnost za rast ter učenje. Hvaležna sem za ljudi okoli mene, ki mi stojijo ob strani v dobrem in slabem, ki me podpirajo in me spodbujajo, da postanem najboljša verzija sebe.

In zapisovanje hvaležnih misli v dnevnik hvaležnosti mi pomaga ohranjati perspektivo, da kljub težavam in oviram, ki jih srečujem v življenju obstaja toliko lepega in vrednega. V njem vidim sledi ljubezni, sočutja in povezanosti, ki nas povezujejo kot človeštvo.

Hvaležnost ni le občutek temveč tudi dejanje. Zato bom danes svojo hvaležnost delila s svetom, z upanjem, da se bo ta veriga hvaležnosti nadaljevala in širila.

Vsak dan je priložnost, da najdemo nekaj za kar smo hvaležni in s tem naredimo svet lepši kraj za vse nas.

Maham, Jerneja

*****

Dnevnik hvaležnosti - Sijaj življenja je kraj, ki te popelje na pot do notranjega miru in trajne sreče. Naročiš ga TUKAJ.

 

*****

Moj čudežni uspeh čez noč

Zakaj je pomembno gojiti hvaležnost?

Brezplačni e-priročnik hvaležnosti

Pot k notranjemu sijaju. 5 načinov negovanja duše.

Moč pisanja dnevnika hvaležnosti

Kdo so srečni ljudje?

Živeti v sedanjem trenutku.

To bo spremenilo tvoje življenje.

Ples življenja

Kako ustavim negativne misli?

Kdaj in kako postane življenje bolj lahkotno?

Kako diši sreča?

Kaj je "vision board"?

7 korakov do srečnega življenja.

Kaj so afirmacije?

Afirmacije za otroke & mamice.