KAJ SE DOGAJA Z NAŠIM TELESOM, KO SMO HVALEŽNI?

Ste se kdaj vprašali zakaj nekateri ljudje izžarevajo srečo in vitalnost medtem, ko drugi hodijo po poti polni negativnosti in nezadovoljstva?

Skrivnost se lahko skriva v eni preprosti besedi - hvaležnost. Da, prav ste prebrali. Hvaležnost ni le abstraktni koncept ampak močno orodje, ki lahko spremeni naše življenje na vseh ravneh - fizično, čustveno in socialno.

Na fizični ravni se hvaležnost kaže kot izjemno zdravilo. Ljudje, ki redno izražajo hvaležnost izbirajo bolj zdravo prehrano, se ukvarjajo s telesno vadbo in bolj skrbijo za svoje splošno zdravje.

Ta pozitivna sprememba ni zgolj naključje. Ko se osredotočimo na stvari za katere smo hvaležni naša telesa reagirajo s sproščanjem koristnih hormonov. Serotonin, ki ga pogosto imenujemo hormon sreče, se sprošča, kar vpliva na naše razpoloženje in nas napolni s pozitivnimi čustvi.

Hvaležnost spodbuja tudi sproščanje oksitocina, hormona ljubezni in zaupanja. Ta čudoviti hormon krepi naše medosebne odnose izboljšuje zaupanje in povečuje občutek povezanosti z drugimi ljudmi. Zato me ne preseneča, da hvaležni ljudje pogosto uživajo v boljših medsebojnih odnosih.

Vendar pa se moč hvaležnosti ne ustavi le pri fizičnem zdravju. Njene koristi se raztezajo tudi na psihološko raven. Redno izražanje hvaležnosti krepi našo samozavest, spodbuja pozitivna čustva in nas napolni z optimizmom.

Sposobnost prepoznavanja stvari za katere smo hvaležni nam pomaga, da se osredotočimo na pozitivne vidike življenja ne glede na izzive s katerimi se srečujemo.

Zato se vprašajmo: Kako lahko vsak dan prakticiramo hvaležnost?

Hvaležnost naj postane naša stalna spremljevalka, ki nas vodi skozi življenje s pozitivnostjo, radostjo in občutkom povezanosti.

Spodbudite hvaležnost v svojem vsakdanjem življenju in dovolite, da vas popelje na pot zdravja, sreče in izpolnjenosti.

Maham, Jerneja

*****

Moj čudežni uspeh čez noč

Zakaj je pomembno gojiti hvaležnost?

Kako vadim hvaležnost?

Pot k notranjemu sijaju. 5 načinov negovanja duše.

Intervju

Brezplačni e-priročnik hvaležnosti

Moč pisanja dnevnika hvaležnosti

Kdo so srečni ljudje?

Živeti v sedanjem trenutku.

To bo spremenilo tvoje življenje.

Ples življenja

Kako ustavim negativne misli?

Kdaj in kako postane življenje bolj lahkotno?

Kako diši sreča?

Kaj je "vision board"?

7 korakov do srečnega življenja.

Kaj so afirmacije?

Afirmacije za otroke & mamice.